I denna artikel ger jag mitt bästa recept på morotskaka utan bikarbonat!
Här är ett toppenbra recept på morotskaka utan bikarbonat och utan bakpulver. Ett riktigt gott, snabbt och enkelt recept på morotskaka utan bikarbonat med en härlig frosting.
Denna morotskaka är himmelsk god till fikat. Jag gjorde den idag när jag märkte att jag inte hade varken bikarbonat eller bakpulver i skafferiet. Det blev riktigt bra ändå!
Morotskaka är en av mina favoritkakor, alla kategorier. Kort sagt så älskar jag denna morotskaka utan bikarbonat och kan starkt rekommendera receptet nedan. Så enkelt men så gott att göra. Testa gärna!
Receptet – Så gör du:
Morotskaka utan bikarbonat
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 dl strösocker
- 2 dl rapsolja
- 4 st ägg
- 350 g strimlade morötter
- 3,75 dl vetemjöl
- 1,5 tsk kanel
Frosting
- 225 g färskost
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- lite citronskal och citronsaft (ca 2 tsk)
Instruktioner
- Blanda socker, rapsolja och ägg i en skål. Vispa i 2 minuter. Tillsätt morötter. Jag gillar morötterna strimlade så att man kan se och känna dem i kakan, men man kan mixa dem släta också.
- I en separat skål, blanda vetemjöl och kanel och tillsätt det i omgångar till morotsblandningen.
- Lägg blandningen i en rund form, ca 24 cm i diameter, eller en stor bred brödform.
- Placera i mitten av en 180°C förvärmd ugn i ca 35 minuter – tills den är gyllene och genomgräddad.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Blanda frostingens ingredienser och när morotskakan har svalnat, dela morotskakan i två lager och bre på ett lager av frostingen. Spackla sedan in morotskakan i frostingen.
- Njuta av din morotskaka utan bikarbonat!