I denna artikel ger jag mitt recept på mormors banankaka!
Mormors banankaka är hur enkel som helst, inga nötter, inga chokladbitar, inget krångel! Bara ren, oändlig, varm bananlycka!
Mormors banankaka är en riktigt god, enkel och snabb att göra. Perfekt när man har lite mogna bananer som man vill göra något med.
Jag växte upp med att äta denna enkla banankaka under hela min barndom. Det var en banankaka som min mormor gjorde med några veckors mellanrum, för hur mycket vi än försökte, fanns det alltid några bananer som började bli mogna.
Det här receptet var mormors banankaka, och det förvandlade bananerna till en goding som vi alla älskade och såg fram emot.
Jag älskar mormors banankaka och tycker det är ett riktigt bra recept. Testa gärna receptet nedan, jag tror inte du blir besviken!
Ingredienser (8 serveringar)
- 2 mogna bananer, mosade
- 3 ägg
- 125 g smält smör
- 0,8 dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C.
- Vispa upp äggen lätt i en skål. I en stor skål, blanda mosade bananer, de vispade äggen, smält smör, socker och vaniljsocker till en slät smet.
- Blanda i mjöl och bakpulver väl och häll smeten i en smord bakform, antingen en rund form, ca 20 cm i diameter eller en 20 cm rektangulär form.
- Grädda i 20-25 minuter i mitten av ugnen vid 180°C, tills banankakan är genomgräddad. Du kan sticka in en tandpetare i mitten av kakan, och om den kommer ut ren betyder det att den är klar.
- Njut av din banankaka!

Mormors banankaka
Ingredienser
- 2 st mogna bananer, mosade
- 3 st ägg
- 125 g smält smör
- 0,8 dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C.
- Vispa upp äggen lätt i en skål. I en stor skål, blanda mosade bananer, de vispade äggen, smält smör, socker och vaniljsocker till en slät smet.
- Blanda i mjöl och bakpulver väl och häll smeten i en smord bakform, antingen en rund form, ca 20 cm i diameter eller en 20 cm rektangulär form.
- Grädda i 20-25 minuter i mitten av ugnen vid 180°C, tills banankakan är genomgräddad. Du kan sticka in en tandpetare i mitten av kakan, och om den kommer ut ren betyder det att den är klar.
- Njut av din banankaka!