Molinogröt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på molinogröt.

Molinogröt är en gröt som ofta hamnar i skymundan, men som är mycket god. Kanske till viss del eftersom den förbereds kvällen innan.

Varje gång jag äter denna gröt så bestämmer jag mig för att jag ska äta den oftare.

Idag åt jag den till frukost och den var riktigt god som den alltid är. Riktig comfort food som jag tycker alla borde testa.

Denna goda molinogröt ger en bra start på dagen.

Ingredienser (1 portion)

Till förberedelserna dagen innan

  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl torkad frukt (russin och fikon har jag använt)

Vid tillagningen

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser för dag 1 och låt stå över natten.
  2. Koka upp den blötlagda blandningen och vispa ned grahamsmjölet.
  3. Låt koka i ca 10 minuter. Rör om du och då. Smaka av med salt. Servera med mjölk.
  4. Ytterligare serveringsförslag: banan, färskt fikon, mandelsmör, hackad mandel.
Molinogröt

Molinogröt

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på molinogröt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 portioner

Ingredienser
  

Till förberedelserna dagen innan

  • 2,5 dl vatten
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl torkad frukt (russin och fikon har jag använt)

Vid tillagningen

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser för dag 1 och låt stå över natten.
  • Koka upp den blötlagda blandningen och vispa ned grahamsmjölet.
  • Låt koka i ca 10 minuter. Rör om du och då. Smaka av med salt. Servera med mjölk.
  • Ytterligare serveringsförslag: banan, färskt fikon, mandelsmör, hackad mandel.
Keyword Molinogröt

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning