I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på molinogröt!
Molinogröt är en gröt som ofta hamnar i skymundan, men som är mycket god. Kanske till viss del eftersom den förbereds kvällen innan.
Varje gång jag äter denna gröt så bestämmer jag mig för att jag ska äta den oftare. Den kräver inte några avancerade ingredienser egentligen: linfrön, och grahamsmjöl är faktiskt värt att skaffa bara för att göra denna gröt.
Detta är en riktigt enkel klassiker som verkligen får en att känna sig full av energi på ett härligt sätt. Ett perfekt sätt att påbörja dagen på, och jag kan tycka att göra förberedelserna dagen innan är en trevlig rutin att göra på kvällen.
Just idag åt jag den till frukost och den var riktigt god som den alltid är. Riktig comfort food som jag tycker alla borde testa.
Kort sagt så ger denna goda molinogröt en bra start på dagen med goda ingredienser som både gör och får en att må gott. Ge den gärna ett försök enligt receptet här nedanför! Smaklig frukost!
Receptet – Så gör du:
Molinogröt
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Till förberedelserna dagen innan
- 2,5 dl vatten
- ½ dl linfrö
- ½ dl torkad frukt (russin och fikon har jag använt)
Vid tillagningen
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser för dag 1 och låt stå över natten.
- Koka upp den blötlagda blandningen och vispa ned grahamsmjölet.
- Låt koka i ca 10 minuter. Rör om du och då. Smaka av med salt. Servera med mjölk.
- Ytterligare serveringsförslag: banan, färskt fikon, mandelsmör, hackad mandel.
Kanon