Mjuka kakor för diabetiker – Recept

4.5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjuka kakor för diabetiker!

Gör goda, mjuka kakor för diabetiker med detta enkla och sockerfria recept som serverar rika och smöriga kakor med fin konsistens. Perfekt mellanmål!

Min pappa är diabetiker typ 2 och vi har gjort dessa mjuka kakor för diabetiker flera gånger. Vi gillar dem och tycker de är riktigt härliga att ha till hands när man vill ha något gott.

I detta recept för diabetikervänliga mjuka kakor så blandar vi våra ingredienser i en skål, formar våra kakor och bakar dem som vi vill ha dem. Vi ersätter sockret. 

Gör detta recept och njut av den rika och smöriga smaken av mjuka och sega kakor utan allt socker! Kort sagt så älskar vi detta recept och tycker det är riktigt värt att göra!

Mjuka kakor för diabetiker

Receptet – Så gör du:

Mjuka kakor för diabetiker

4.5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör goda, mjuka kakor för diabetiker med detta enkla och sockerfria recept som serverar rika och smöriga kakor med fin konsistens. Perfekt mellanmål!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

  • 2,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • tsk salt
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1,25 dl valfri sockerersättning/sötningsmedel
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 1 dl sockerfria chokladbitar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • I en medelstor skål, kombinera vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop och ställ sedan åt sidan.
  • I en annan blandningsskål, kombinera det rumstempererade smöret och sockerersättningen. Vispa tills det är ljust och fluffigt.
  • Tillsätt ägget och vaniljextraktet.
  • Vänd ner den siktade mjölblandningen i smörblandningen och rör om tills den är jämn.
  • Valfritt: vänd ner sockerfria chokladbitar.
  • Skopa upp kakdegen med en sked eller glassskopa och lägg dem på din bakplåt, 5 cm från varandra.
  • Grädda dina kakor i mitten av ugnen på 180°C i 10 till 12 minuter, eller tills de fått lite färg.
  • Färdigt! Ta ut och låt kakorna svalna på din bakplåt i 10 minuter, och flytta sedan till ett galler och låt svalna i ytterligare 10 minuter. Njut av dina kakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjuka kakor för diabetiker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar