Mjuk pepparkaka med gräddfil – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mjuk pepparkaka med gräddfil!

Gammaldags mjuk pepparkaka med gräddfil är en klassiker. Denna saftiga kaka har en läcker smak av med inslag av farinsocker och kanel. Den smakar varmt och mysigt och är utsökt serverad till fikat.

Den är inte för söt, men har en underbar pepparkakssmak. Det här receptet på mjuk pepparkaka med gräddfil gör en kaka som är mycket saftig med en mjuk. Jag älskar att servera den varm, men den kan också serveras kall.

Kort sagt älskar jag denna mjuka pepparkaka med gräddfil och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna med receptet nedan!

Ingredienser (12 bitar)

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175°C.
  2. Smöra och bröa en bakform.
  3. Vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp.
  4. Vispa ner äggen ett åt gången. Tillsätt sedan gräddfilen och rör om.
  5. Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, bakpulver, vaniljsocker i en separat skål, och tillsätt sedan till äggblandningen.
  6. Häll smeten i den smorda bakformen och grädda på 175°C i ungefär 45 minuter.
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna, och pudra lite florsocker ovanpå.
  8. Njut av din mjuka pepparkaka!
Mjuk pepparkaka med gräddfil

Mjuk pepparkaka med gräddfil

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mjuk pepparkaka med gräddfil! Gammaldags mjuk pepparkaka med gräddfil är en klassiker. Denna saftiga kaka har en läcker smak av med inslag av farinsocker och kanel. Den smakar varmt och mysigt och är utsökt serverad till fikat.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C.
  • Smöra och bröa en bakform.
  • Vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp.
  • Vispa ner äggen ett åt gången. Tillsätt sedan gräddfilen och rör om.
  • Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, bakpulver, vaniljsocker i en separat skål, och tillsätt sedan till äggblandningen.
  • Häll smeten i den smorda bakformen och grädda på 175°C i ungefär 45 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna, och pudra lite florsocker ovanpå.
  • Njut av din mjuka pepparkaka!
Keyword Mjuk pepparkaka med gräddfil

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning