Mjuk pepparkaka med gräddfil – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mjuk pepparkaka med gräddfil!

Gammaldags mjuk pepparkaka med gräddfil är en klassiker. Denna saftiga kaka har en läcker smak av med inslag av socker och kanel. Den smakar varmt och mysigt och är utsökt serverad till fikat.

Den är inte för söt, men har en underbar pepparkakssmak. Det här receptet på mjuk pepparkaka med gräddfil gör en kaka som är mycket saftig med en mjuk. Jag älskar att servera den varm, men den kan också serveras kall.

Kort sagt älskar jag denna mjuka pepparkaka med gräddfil och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna med receptet nedan!

Mjuk pepparkaka med gräddfil

Receptet – Så gör du:

Mjuk pepparkaka med gräddfil

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gammaldags mjuk pepparkaka med gräddfil är en klassiker. Denna saftiga kaka har en läcker smak av med inslag av farinsocker och kanel. Den smakar varmt och mysigt och är utsökt serverad till fikat.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C.
  • Smöra och bröa en bakform.
  • Vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp.
  • Vispa ner äggen ett åt gången. Tillsätt sedan gräddfilen och rör om.
  • Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, bakpulver, vaniljsocker i en separat skål, och tillsätt sedan till äggblandningen.
  • Häll smeten i den smorda bakformen och grädda på 175°C i ungefär 45 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna, och pudra lite florsocker ovanpå.
  • Njut av din mjuka pepparkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjuk pepparkaka med gräddfil

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar