Mjölkfria muffins (Vanilj) – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mjölkfria muffins. Dessa vaniljmuffins har ljuvlig smak av vanilj och innehåller inte mjölk.

Muffins är smaskiga och är det perfekta frukost-, fika- eller mellanmålet, och eftersom det finns alla typer av dem nu, är det nästan garanterat att du kommer att hitta ett recept som du älskar.

Men många muffinsrecept numera använder mjölk som en av ingredienserna, och om du är allergisk mot mjölk kan du undra om du kan hitta ett mejerifritt muffinsrecept som faktiskt smakar gott.

Mjölkfria muffins

Lyckligtvis är svaret på det ja, även om det inte alltid är så tydligt som det låter.

Varför tillsätts mjölk till muffinsrecept? Mjölk läggs inte bara till i muffinsrecept för att se till att alla dina ingredienser blandas ordentligt.

Mjölk ger också en krämig konsistens till muffinsen och kan till och med ge dem en sötare smak, speciellt om den blandas med andra ingredienser som smör och ägg. För både konsistens och smak är mjölk en viktig ingrediens att lägga till dina muffinsrecept.

Mjölkfria vaniljmuffins

Typer av mjölk du kan använda i stället för vanlig komjölk inkluderar: sojamjölk eller mandelmjölk. Båda är mycket bra proteinkällor, och dominerar inte smaken särskilt mycket i muffins. Du kan ersätta komjölk med lika mycket soja- eller mandelmjölk i ett muffinsrecept.

Ingredienser (24 muffins)

  • 500 gram universalmjöl
  • 5 dl strösocker
  • 1 matsked plus 2 teskedar bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 2 dl sojamjölk eller mandelmjölk
  • 1,2 dl smör, smält
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Plocka fram ingredienserna.
  2. Värm ugnen till 200 C. Smörj 24 muffinsformar eller klä dem med muffinspapper.
  3. I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör om för att blanda ordentligt.
  4. I en medelstor skål, vispa ihop sojamjölk/mandelmjölk, smör, ägg och vaniljextrakt tills det blandas.
  5. Häll den blöta blandningen i de torra ingredienserna. Använd en sked eller spatel för att blanda ordentligt.
  6. Häll upp i smorda eller pappersklädda muffinsformar.
  7. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 15 till 20 minuter. Muffinsen är klara när en tandpetare eller kommer ut ren när den sätts in i mitten av en muffins. Ta ut muffinsen ur formen och låt svalna på galler. Servera och njut!
Mjölkfria muffins

Mjölkfria muffins (Vanilj)

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mjölkfria muffins. Dessa vaniljmuffins har ljuvlig smak av vanilj och innehåller inte mjölk.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 24 muffins

Ingredienser
  

  • 500 g universalmjöl
  • 5 dl strösocker
  • 1 matsked plus 2 teskedar bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 2 dl sojamjölk eller mandelmjölk
  • 1,2 dl smör, smält
  • 2 st ägg
  • 1 msk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Plocka fram ingredienserna.
  • Värm ugnen till 200 C. Smörj 24 muffinsformar eller klä dem med muffinspapper.
  • I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör om för att blanda ordentligt.
  • I en medelstor skål, vispa ihop sojamjölk/mandelmjölk, smör, ägg och vaniljextrakt tills det blandas.
  • Häll den blöta blandningen i de torra ingredienserna. Använd en sked eller spatel för att blanda ordentligt.
  • Häll upp i smorda eller pappersklädda muffinsformar.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 15 till 20 minuter. Muffinsen är klara när en tandpetare eller kommer ut ren när den sätts in i mitten av en muffins. Ta ut muffinsen ur formen och låt svalna på galler. Servera och njut!
Keyword Mjölkfria muffins, Mjölkfria vaniljmuffins

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning