Mjölkfri glass på kokos (flera smaker) – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjölkfri glass! Detta är en glass på kokos som är helt vegansk och fri från mejeriprodukter!

Detta är ett krämigt, mejerifritt kokosglassrecept som du kan göra hemma. Ingen glassmaskin krävs! Med några enkla val kan du göra flera olika smaker av mjölkfri glass med bara några ingredienser!

Om du har mjölkallergier eller är vegan, eller om du bara vill prova något nytt och gott, är kokosmjölk den perfekta ingrediensen för att göra rik och krämig glass utan någon egentlig grädde.

Denna kokosglass har bara fyra ingredienser: kokosmjölk (som är helt vegansk och inte en mejeriprodukt), vanilj, sötningsmedel (såsom såsom honung, socker eller ren lönnsirap), och vaniljextrakt.

Konserverad kokosmjölk är en av mina favoritingredienser att använda i recept; det är ett fantastiskt substitut för vispgrädde i både söta och salta rätter som smoothies, milkshakes, pajer, puddingar, soppor eller curryrätter.

Speciellt med statistik som listar över 60-75% av världens befolkning är laktosintoleranta, är min gissning att vi under de kommande åren kommer att börja se att fler och fler produkter och recept på marknaden som gör med kokosmjölk istället för mejeriprodukter.

 • Se till att använda kokosmjölk på burk med full fetthalt, inte lite eller kokosmjölksdryck. Sötningsmedel som fungerar inkluderar ren lönnsirap, vanligt socker, kokossocker, honung, agave, eller farinsocker.

Smaker

Genom att göra din egen glass hemma, kontrollerar du inte bara vilka ingredienser som ingår, du får också välja vilka smaker du ska göra! Du kan till och med göra flera olika smaker genom att dela upp glassen du gör. Ha kul med att experimentera!

Om du vill kan du ge din mjölkfria kokosglass lite extrak smak, så kan du göra det på några olika sätt som listas nedan!

 • Kaffeglass: Använd det grundläggande kokosglassreceptet nedan, och tillsätt 2 tsk vanligt eller koffeinfritt kaffe till de flytande ingredienserna.
 • Jordnötssmörglass: Rör ner 0,5 dl jordnötssmör i de flytande ingredienserna.
 • Jordgubbsglass: Tillsätt 2,5 dl jordgubbar med borttagna stjälkar till grundreceptet innan du mixar.

Ingredienser (4 skålar mjölkfri glass)

 • 4 dl konserverad kokosmjölk
 • 1 dl extra kokosmjölk (ta inte med detta om du gör jordgubbssmak)
 • 0,5 dl valfritt val mellan honung, socker eller ren lönnsirap
 • 1/8 tsk salt
 • 1,5 tsk vaniljextrakt
 • valfria ingredienser för önskad smak (se under rubriken Smaker ovan)

Instruktioner

 1. Rör ihop alla ingredienser (minus valfria tillägg för smaken) i en skål. Om du har en glassmaskin överför du helt enkelt blandningen till din glassmaskin och kör enligt tillverkarens anvisningar för din specifika maskin.
 2. Om du inte har en glassmaskin: kan du frysa in blandningen i iskubsbrickor eller i en matlåda. Låt stå tills det frusit.
 3. Tillsätt nu tilläggen för din valda smak (om du vill), eller dela upp glassen från frysen och gör flera smaker separat. Blanda sedan tillsammans med de frusna glassbitarna i en snabbmixer.
 4. Ät antingen glassen direkt från maskinen eller frys in några timmar för en fastare konsistens. Även om hemmagjord glass är godast den dagen den görs, kan du tekniskt sett hålla den fryst i upp till några veckor och tina innan du äter.
 5. Njut av din mjölkfria glass!
Mjölkfri glass på kokos

Mjölkfri glass på kokos (flera smaker)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjölkfri glass! Detta är en glass på kokos som är helt vegansk och fri från mejeriprodukter! Detta är ett krämigt, mejerifritt kokosglassrecept som du kan göra hemma. Ingen glassmaskin krävs! Med några enkla val kan du göra flera olika smaker av mjölkfri glass med bara några ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 skålar

Ingredienser
  

 • 4 dl konserverad kokosmjölk
 • 1 dl extra kokosmjölk (ta inte med detta om du gör jordgubbssmak)
 • 0,5 dl valfritt val mellan honung, socker eller ren lönnsirap
 • tsk salt
 • 1,5 tsk vaniljextrakt
 • valfria ingredienser för önskad smak (se under rubriken Smakerovan)

Instruktioner

 • Rör ihop alla ingredienser (minus valfria tillägg för smaken) i en skål. Om du har en glassmaskin överför du helt enkelt blandningen till din glassmaskin och kör enligt tillverkarens anvisningar för din specifika maskin.
 • Om du inte har en glassmaskin: kan du frysa in blandningen i iskubsbrickor eller i en matlåda. Låt stå tills det frusit.
 • Tillsätt nu tilläggen för din valda smak (om du vill), eller dela upp glassen från frysen och gör flera smaker separat. Blanda sedan tillsammans med de frusna glassbitarna i en snabbmixer.
 • Ät antingen glassen direkt från maskinen eller frys in några timmar för en fastare konsistens. Även om hemmagjord glass är godast den dagen den görs, kan du tekniskt sett hålla den fryst i upp till några veckor och tina innan du äter.
 • Njut av din mjölkfria glass!
Keyword Mjölkfri glass, Mjölkfri glass på kokos (flera smaker)

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning