Midsommarpaj – Recept

4.9/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på midsommarpaj!

En härligt klassisk midsommarpaj med västerbottenost som smakar otroligt ljuvligt, och som dessutom blir väldigt vacker.

Midsommar för mig är denna midsommarpaj. Den blir så fin och god, och jag älskar att bjuda på den. Smakerna får mig att tänka på sommaren.

Den här midsommarpajen har jag gjort många gånger. Den är så himla god. Otroligt god varm eller perfekt att ta med på midsommarpicknick kall. Ett perfekt tillbehör för mig är en krispig grönsallad.

Jag älskar detta recept på midsommarpaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Midsommarpaj

Receptet – Så gör du:

Midsommarpaj

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En härligt klassisk midsommarpaj med västerbottenost som smakar otroligt ljuvligt, och som dessutom blir väldigt vacker.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g västerbottensost
  • 1 krm svartpeppar

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Arbeta tärnat rumstempererat smör, vatten, vetemjöl, och salt till slät deg. Låt stå i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 175ºC.
  • Efter 15 minuter, klä en pajform med bakplåtspapper och tryck ut pajskalet i formen. Med en gaffel, gör små hål i botten.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen på 175ºC i 8 minuter.
  • Grovriv västerbottenosten.I en skål eller bunke, vispa ägg med grädde, västerbottenost, peppar och salt.
  • Tillsätt fyllningen till pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills fyllningen är fast.
  • Njut av din midsommarpaj!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Midsommarpaj, Paj till midsommar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar