I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på midsommarpaj!
En härligt klassisk midsommarpaj med västerbottenost som smakar otroligt ljuvligt, och som dessutom blir väldigt vacker.
Midsommar för mig är denna midsommarpaj. Den blir så fin och god, och jag älskar att bjuda på den. Smakerna får mig att tänka på sommaren.
Den här midsommarpajen har jag gjort många gånger. Den är så himla god. Otroligt god varm eller perfekt att ta med på midsommarpicknick kall. Ett perfekt tillbehör för mig är en krispig grönsallad.
Jag älskar detta recept på midsommarpaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Midsommarpaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 150 g västerbottensost
- 1 krm svartpeppar
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 3 msk vatten
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Arbeta tärnat rumstempererat smör, vatten, vetemjöl, och salt till slät deg. Låt stå i kylen i 15 minuter. Sätt ugnen på 175ºC.
- Efter 15 minuter, klä en pajform med bakplåtspapper och tryck ut pajskalet i formen. Med en gaffel, gör små hål i botten.
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen på 175ºC i 8 minuter.
- Grovriv västerbottenosten.I en skål eller bunke, vispa ägg med grädde, västerbottenost, peppar och salt.
- Tillsätt fyllningen till pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills fyllningen är fast.
- Njut av din midsommarpaj!