Matbröd i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på matbröd i långpanna!

Gör snabbt, enkelt detta goda matbröd i långpanna. Härligt mjukt och saftigt bröd som är perfekt till exempelvis frukost, mellanmål, kvällsmålet eller utflykten! Skär upp i rutor och njut!

Att baka matbröd i långpanna är riktigt gott, enkelt, och praktiskt. Det mesta gör sig självt och man får så goda matbröd i rutor som är perfekta att frysa in eller toppa med exempelvis smör, ost, paprika, eller andra tillbehör.

Jag älskar att testa en ruta matbröd i långpanna precis när brödet kommer ut ur ugnen. Toppa då med lite smör för en oerhört god stund!

Kort sagt så älskar jag detta recept på matbröd i långpanna och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på matbröd i långpanna enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 st matbröd i långpanna, 30×40 cm)

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 1 nypa salt
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 11 dl till 11,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull, och värm tills det blir fingervarmt, cirka 37°C.
  2. För över mjölkblandningen till en stor bunke och smula ned jästen. Rör om med en gaffel så att jästen löser upp sig.
  3. Tillsätt en nypa salt, sirap/honung och vetemjöl ner i bunken. Arbeta till en lätt kladdig men smidig deg. Tillsätt lite mer vetemjöl eller vatten efter behov. Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i 50 minuter.
  4. Smörj en långpanna med de ungefärliga måtten 30×40 cm med rapsolja.
  5. Tillsätt degen direkt ner i långpannan, och fördela ut den jämnt över hela långpannan med mjölade händer. Täck över med kökshandduk och låt jäsa ytterligare 50 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
  6. Snitta upp degen i rutor i trevlig storlek och toppa degen med lite vetemjöl som strös ovanpå.
  7. Baka matbrödet i mitten av ugnen i cirka 20 min.
  8. Ta ut ur ugnen och låt gärna brödet svalna på galler.
  9. Färdigt! Njut av ditt matbröd i långpanna!
Matbröd i långpanna

Matbröd i långpanna

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på matbröd i långpanna! Gör snabbt, enkelt detta goda matbröd i långpanna. Härligt mjukt och saftigt bröd som är perfekt till exempelvis frukost, mellanmål, kvällsmålet eller utflykten! Skär upp i rutor och njut!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t 45 minuter
Total tid 2 t
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 1 nypa salt
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 11 dl till 11,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Blanda mjölk och vatten i en kastrull, och värm tills det blir fingervarmt, cirka 37°C.
  • För över mjölkblandningen till en stor bunke och smula ned jästen. Rör om med en gaffel så att jästen löser upp sig.
  • Tillsätt en nypa salt, sirap/honung och vetemjöl ner i bunken. Arbeta till en lätt kladdig men smidig deg. Tillsätt lite mer vetemjöl eller vatten efter behov. Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i 50 minuter.
  • Smörj en långpanna med de ungefärliga måtten 30×40 cm med rapsolja.
  • Tillsätt degen direkt ner i långpannan, och fördela ut den jämnt över hela långpannan med mjölade händer. Täck över med kökshandduk och låt jäsa ytterligare 50 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
  • Snitta upp degen i rutor i trevlig storlek och toppa degen med lite vetemjöl som strös ovanpå.
  • Baka matbrödet i mitten av ugnen i cirka 20 min.
  • Ta ut ur ugnen och låt gärna brödet svalna på galler.
  • Färdigt! Njut av ditt matbröd i långpanna!
Keyword Matbröd i långpanna

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning