I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på maskrosté!
Samla några fräscha maskrosor och gör enkelt detta maskrosté som är både näringsrikt och uppfriskande på vårkanten!
Detta maskrosté är ett enkelt te som görs på färskplockade maskrosblommor på våren. En riktig vårspecialitet som är enkel, snabb och god att göra!
Man kan faktiskt göra olika recept med maskrosor, som oftast annars betraktas som ett ogräs. Förutom maskrosté så har jag även gjort ett recept på maskrossirap, vilket är också är riktigt trevligt.
När man gör maskrosté vill man bara använda den gula biten av blomman. Den gröna biten är inte giftig, så skulle en liten bit följa med är det ingen fara, det kan dock göra smaken lite bittrare.
Utöver att det är gott så är maskrosor faktiskt fulla av vitaminer och mineraler. Detta maskrosté förbättrar även matsmältningen, och kan hjälpa lugna en orolig mage. Gott både till att starta dagen, såväl som till aftonthéet!
Tänk på att ge just rengöringen lite extra uppmärksamhet i receptet, så att det verkligen är snyggt och prydligt bland blombitarna innan man går vidare.
Kort sagt så älskar jag detta maskrosté och tycker de är både gott, såväl som trevligt och roligt att göra! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Maskrosté
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,25 dl gula maskrosblad
- 2,5 dl kokande vatten
Instruktioner
- Lägg maskrosbladen i en kopp och häll kokande vatten över bladen.
- Låt stå i 5-10 minuter.
- Plocka ut bladen och tillsätt lite sötma med exempelvis honung.
- Klart! Njut av ditt maskrosté!