Maskrosté – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på maskrosté!

Samla några fräscha maskrosor och gör enkelt detta maskrosté som är både näringsrikt och uppfriskande på vårkanten!

Detta maskrosté är ett enkelt te som görs på färskplockade maskrosblommor på våren. En riktig vårspecialitet som är enkel, snabb och god att göra!

När man gör maskrosté vill man bara använda den gula biten av blomman. Den gröna biten är inte giftig, så skulle en liten bit följa med är det ingen fara, det kan dock göra smaken lite bittrare.

Utöver att det är gott så är maskrosor faktiskt fulla av vitaminer och mineraler. Detta maskrosté förbättrar även matsmältningen, och kan hjälpa lugna en orolig mage.

Jag älskar detta maskrosté! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 kopp maskrosté)

  • 1,25 dl gula maskrosblad
  • 2,5 dl kokande vatten

Instruktioner

  1. Lägg maskrosbladen i en kopp och häll kokande vatten över bladen.
  2. Låt stå i 5-10 minuter.
  3. Plocka ut bladen och tillsätt lite sötma med exempelvis honung.
  4. Klart! Njut av ditt maskrosté!
Maskrosté

Maskrosté

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på maskrosté! Samla några fräscha maskrosor och gör enkelt detta maskrosté som är både näringsrikt och uppfriskande på vårkanten!
Förberedelser 1 min
Tillagningstid 4 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 1 kopp

Ingredienser
  

  • 1,25 dl gula maskrosblad
  • 2,5 dl kokande vatten

Instruktioner

  • Lägg maskrosbladen i en kopp och häll kokande vatten över bladen.
  • Låt stå i 5-10 minuter.
  • Plocka ut bladen och tillsätt lite sötma med exempelvis honung.
  • Klart! Njut av ditt maskrosté!
Keyword Maskrosté, Maskrosthé

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning