Marshmallowfluff – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på marshmallowfluff!

Marshmallowfluff är en lätt och fluffig topping vars konsistens påminner om smälta marshmallows. Denna söta topping är lätt som luft, stretchig, klibbig och fluffig som insidan av en marshmallow!

Även om marshmallowfluff kanske är något du bara har sett i en burk i butiken, kan det enkelt göras hemma, på ett sätt som är mycket godare och bättre!

Marshmallowfluff

Så använder jag marshmallowfluff

Marshmallowfluff är ett av mina favoritpålägg, alla kategorier! Istället för att toppa en paj eller glass med vispad grädde, så älskar jag att tillsätta en stor klick av denna hemlagade marshmallowfluff.

Du kan också Lägg till marshmallowfluff till varm choklad, kakor och muffins, eller bara äta en sked av den som den är och bli ljuvligt förälskad i den!

Vispa, vispa, vispa!

Den viktigaste delen av att göra marshmallowfluff är att vispa äggvitan ordentligt. Att vispa dina äggvitor till hårda toppar är nyckeln till att ge marshmallowfluffet dess lätta molnliknande konsistens.

För att säkerställa att dina ägg vispas till perfektion kan du inkludera vinsten i detta recept. Vinsten fungerar som en stabilisator som håller luften låst i äggvitan. Det hjälper faktiskt en hel del så jag skulle starkt rekommendera att ha i det! 

Efter att äggvitorna har kombinerats med en het sockersirap vispas hela blandningen ihop. Sockersirapen och de luftiga äggen kombineras för att göra en stretchig marshmallowsmak och konsistens. Det är inget annat än godis som gör magi!

Marshmallowfluff

Hur länge håller marshmallowfluff?

Detta hemmagjorda marshmallowfluff kan göras och förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Det kommer att hålla sig fräscht på detta sätt i upp till 4 veckor!

Att tänka på inför receptet

Om det finns så lite som en liten mängd äggula eller fett blandad i äggvitan så kommer det bli mycket svårt att få fluffen riktigt bra. Tänk på att separera äggvitan och äggulan väldigt noga och hålla rent på arbetsytan för bästa resultat! Se till att all din utrustning är fettfri innan start.

Om du får överflödigt marshmallowfluff över kan du frysa in det i en lufttät behållare för att använda vid ett senare tillfälle.

Var försiktig när du gör sockret eftersom det blir väldigt varmt!! Du kommer att vilja hälla det mycket försiktigt och långsamt i din delvis vispade äggvita.

Ingredienser (15 portioner)

 • 0,8 dl vatten
 • 1,8 dl (150 g) strösocker
 • 1,8 dl (250 g) honung
 • 3 äggvitor, rumstempererade
 • 1/2 tsk vinsten (frivilligt men rekommenderat)
 • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

 1. Häll vatten, socker och honung i en medelstor kastrull. Rör om för att kombinera.
 2. Sätt in en termometer i kastrullen och värm till medelhög värme. Rör inte om från och med nu eftersom det bildas kristaller.
 3. Torka av din mixerskål, visp, etc med citronsaft eller vinäger för att säkerställa att de är helt fettfria.
 4. Lägg äggvita och vinsten (frivilligt men rekommenderat) i en skål och ta fram en elektrisk visp.
 5. När sockerblandningen i kastrullen når cirka 107°C, börja vispa äggvitorna till mjuka toppar. Ca 3-4 min.
 6. När vitorna är klara ska sockerblandningen vara på 115°C. Ta av från värmen, vrid mixern till medium och häll mycket långsamt och försiktigt sockersirapen i vitorna i en tunn, jämn stråle.
 7. När all sockerblandning är i, ställ vispen på medium/hög och fortsätt vispa. Vitan kommer först att tappa i fluffighet, men de kommer att tjockna och fluffa upp igen!
 8. Fortsätt att vispa i 7-8 minuter, eller tills blandningen är tjock och fluffig.
 9. Tillsätt vanilj och vispa tills fluffen har svalnat helt.
 10. Använd direkt som frosting eller fyllning i bakverk eller använd som tillbehör i en dessert. Alternativt, överför till en lufttät behållare och förvara i upp till 4 veckor i rumstemperatur.
 11. Njut av din ljuvliga hemmagjorda marshmallowfluff!
Marshmallowfluff

Marshmallowfluff

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på marshmallowfluff! Marshmallowfluff är en lätt och fluffig topping vars konsistens påminner om smälta marshmallows. Denna söta topping är lätt som luft, stretchig, klibbig och fluffig som insidan av en marshmallow!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 15 portioner

Ingredienser
  

 • 0,8 dl vatten
 • 1,8 dl (150 g) strösocker
 • 1,8 dl (250 g) honung
 • 3 st äggvitor, rumstempererade
 • ½ tsk vinsten (frivilligt men rekommenderat)
 • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

 • Häll vatten, socker och honung i en medelstor kastrull. Rör om för att kombinera.
 • Sätt in en termometer i kastrullen och värm till medelhög värme. Rör inte om från och med nu eftersom det bildas kristaller.
 • Torka av din mixerskål, visp, etc med citronsaft eller vinäger för att säkerställa att de är helt fettfria.
 • Lägg äggvita och vinsten (frivilligt men rekommenderat) i en skål och ta fram en elektrisk visp.
 • När sockerblandningen i kastrullen når cirka 107°C, börja vispa äggvitorna till mjuka toppar. Ca 3-4 min.
 • När vitorna är klara ska sockerblandningen vara på 115°C. Ta av från värmen, vrid mixern till medium och häll mycket långsamt och försiktigt sockersirapen i vitorna i en tunn, jämn stråle.
 • När all sockerblandning är i, ställ vispen på medium/hög och fortsätt vispa. Vitan kommer först att tappa i fluffighet, men de kommer att tjockna och fluffa upp igen!
 • Fortsätt att vispa i 7-8 minuter, eller tills blandningen är tjock och fluffig.
 • Tillsätt vanilj och vispa tills fluffen har svalnat helt.
 • Använd direkt som frosting eller fyllning i bakverk eller använd som tillbehör i en dessert. Alternativt, överför till en lufttät behållare och förvara i upp till 4 veckor i rumstemperatur.
 • Njut av din ljuvliga hemmagjorda marshmallowfluff!
Keyword Marshmallowfluff

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning