Marknadsnougat – Recept

4.9/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marknadsnougat!

Ljuvlig marknadsnougat känner många igen från marknader på torg. Den blir så otroligt god och går så himla snabbt att göra med detta recept!

Denna marknadsnougat är riktigt ljuvlig till fikat eller exempelvis kaffet, men även till helgen och till mer festliga och högtidliga stunder såsom jul. Förvaras enkelt i en burk exempelvis så de finns alltid tillgängliga för en liten munsbit.

Allt med detta recept är superenkelt att göra. Det blir snabbt en favorit för att det är så gott, och så många känner igen det, utan att man kanske har gjort det hemma innan. Jag hoppas att även du gillar det!

Kokosfett eller smör är bra val. Kokosfett, som finns i matbutiken, vill jag varmt rekommendera och är väl värt att köpa för detta recept. Annars är smör självklart ett bra alternativ.

Marknadsnougat

Receptet – Så gör du:

Marknadsnougat

4.9/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ljuvlig marknadsnougat känner många igen från marknader på torg. Den blir så otroligt god och går så himla snabbt att göra med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 60 bitar

Ingredienser
 

  • 5,5 dl strösocker
  • 125 g smör eller kokosfett
  • 1,5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Förbered en långpanna, cirka 30×40 cm, genom att klä den med bakplåtspapper.
  • Blanda vetemjöl, florsocker, kakao och vaniljsocker i en skål, och rör om väl så det blandas.
  • I en stor kastrull, koka upp smör/kokosfett, strösocker, och vatten.
  • Tillsätt gradvis de torra ingredienserna ner i kastrullen och rör om.
  • Häll jämnt över blandningen ner i långpannan. Låt svalna innan marknadsnougaten skärs upp i rutor. Separera rutorna så de inte rör vid varandra så att ytorna torkar.
  • Färdigt! Förvara exempelvis i burk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Marknadsnougat

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar