I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marinad till vildsvin!
Här är en riktigt god marinad till vildsvin, perfekt för en bit vildsvinskött som grillas på grillen. Snabb och enkel att göra och lyfter fram vildsvinsköttets goda karaktär.
Vildsvinskött smakar vilt och friskt med en mild viltsmak. Denna marinad till vildsvin tillför saftighet och lite sötma och är riktigt gott på grillen. Marinaden passar bra till vildsvin som ger ett av de godaste viltkötten enligt mig.
Det finns flera anledningar till varför man ska marinera vildsvinskött. En av de viktigaste anledningarna är att marineringen kan bidra till att göra köttet mörare och saftigare. Marinaden kan också ge köttet en mer intensiv smak och göra det mer smakfullt. Allt detta gör att vildsvinsköttet utgör en mer tilltalande rätt tack vare marinaden!
För en marinad som verkligen passar bra till just vildsvinskött så brukar jag alltid göra just denna. Den görs på enkla basingredienser, som tillsammans bildar en riktigt härlig marinad. Testa gärna receptet nedan, vars mängder som de är angivna passar bra till cirka 1 kg kött!
Receptet – Så gör du:
Marinad till vildsvin
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 msk rapsolja
- 2 msk sojasås
- 0,5 msk honung
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 krm svartpeppar
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk torkad timjan
- ½ kvist rosmarin
Instruktioner
- Skiva ditt vildsvinskött i skivor, ca 2 cm tjocka. Ha ner i en skål.
- Blanda marinadens alla ingredienser, vispa om och tillsätt till det skivade köttet.
- Täck över och marinera vildsvinet i 30 minuter upp till flera timmar.
- Grilla köttet när du är redo, cirka 10 minuter på vardera sida, genomstekta med temperaturen 72 grader Celsius.