Margaretatårta – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på margaretatårta!

Margaretatårta är en tårta med gott om hallonsmak, tillsammans med generöst med mandelmassa. Denna tårta är en vår- och sommarfavorit som alltid går hem och imponerar på alla.

Denna tårta är så himla ljuvlig! Jag älskar den syrliga hallonsmaken tillsammans med den söta mandelmassan och den fina vaniljkrämssmaken. Detta är ett klassiskt recept på margaretatårta som min mormor brukade baka till sommaren, men jag tror den uppskattas året om.

Du kan välja i detta receptet på margaretatårta om du vill göra tårtbottnarna från grunden eller köpa dem i butiken för ett lite enklare och snabbare recept.

Det är så roligt att göra tårtor och bygga lager på lager. Denna tårta är faktiskt inte så svår att göra som den ser ut att vara. Detta gör denna margaretatårta perfekt till om man vill imponera på gästerna med en egengjord tårta. Kontrollera bara att du har alla ingredienser, sen är det bara att köra igång!

Margaretatårta

Receptet – Så gör du:

Margaretatårta

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Margaretatårta är en tårta med gott om hallonsmak, tillsammans med generöst med mandelmassa. Denna tårta är en vår- och sommarfavorit som alltid går hem och imponerar på alla.
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

3 tårtbottnar (köpta eller enligt nedan)

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl (60 g) vetemjöl
  • 1 dl (80 g) potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör och mjöl till formen

Fyllning

  • 10 msk marsanpulver
  • 400 g mandelmassa
  • 4 dl mjölk, kyld
  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl hallonsylt eller 250 g hallon
  • 1,5 dl mandelflarn
  • färska hallon till dekoration

Instruktioner

Tårtbottnar

  • Värm ugnen till 175°C.
  • Smörj och mjöla en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  • Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan, separat bunke.
  • Tillsätt mjölblandningen till äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  • Tillsätt smeten ner i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter.
  • Låt svalna helt.

Bygga margaretatårtan

  • I en bunke, tillsätt mandelmassa och äggvitorna, och blanda till en enhetlig smet.
  • Blanda ihop vaniljkrämen enligt förpackningens instruktioner.
  • När dina tårtbottnar svalnat, dela upp i 3 lager.
  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • På den första delen tårtbotten, bred ut din sylt, och toppa sedan sylten med vaniljkräm. Lägg tårtbotten nummer två ovanpå.
  • Gör precis på samma sätt på tårtbotten nummer två: sylt toppad med vaniljkräm. Sätt sedan det sista lagret tårtbotten ovanpå. 
  • Spackla in hela tårtan i ett lager mandelmassa, runt om men även på toppen. Fäst mandelflarn längs med kanterna, från botten upp till toppen.
  • Sätt in i ugnen och grädda på 200°C i ungefär 10 min.
  • Låt svalna, och toppa sedan med härligt färska hallon. Låt kylas i kylen.
  • Njut av din goda margaretatårta!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Margaretatårta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar