I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mandelmusslor med mandelmjöl!
Gör enkelt dessa riktigt goda mandelmusslor med mandelmjöl som är ljuvliga tillsammans med exempelvis grädde och bär eller sylt!
Dessa mandelmusslor är riktigt spröda och passar riktigt bra med grädde och sylt eller bär. Det är riktigt enkelt att göra dessa mandelmusslor och smak och konsistens blir jag alltid nöjd med.
Kort sagt älskar jag detta recept på mandelmusslor med mandelmjöl och tycker det är riktigt bra. Så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (ca 35 st mandelmusslor med mandelmjöl)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 200 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 ägg
Instruktioner
- Tärna smöret och blanda alla ingredienser i en skål till en deg, och låt stå i kylen i åtminstone 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C. Ta ut degen ur kylen och tryck ut i formar.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.
- Låt svalna i formarna.
- Njut av dina mandelmusslor med mandelmjöl!

Mandelmusslor med mandelmjöl
Ingredienser
- 2,5 dl mandelmjöl
- 200 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 st ägg
Instruktioner
- Tärna smöret och blanda alla ingredienser i en skål till en deg, och låt stå i kylen i åtminstone 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C. Ta ut degen ur kylen och tryck ut i formar.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.
- Låt svalna i formarna.
- Njut av dina mandelmusslor med mandelmjöl!