I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mandelmusslor med mandelmjöl!
Gör enkelt dessa riktigt goda mandelmusslor med mandelmjöl som är ljuvliga tillsammans med exempelvis grädde och bär eller sylt! Goda året om, inte bara till påsk eller jul!
Dessa mandelmusslor är riktigt spröda och passar riktigt bra med grädde och sylt eller bär som tillbehör. Det är riktigt enkelt att göra dem, och smak och konsistens blir jag alltid nöjd med.
På bara cirka 20 minuter effektiv tid, och med fem enkla basingredienser så kan man få till dessa goda mandelmusslor. Däremellan måste dock degen få stå och kyla sig i kylen i 60 minuter, men detta är passiv tid där man kan göra något annat!
Mandelmusslorna kan bli olika stora eller små beroende på hur stora ens formar är. Jag fick ut 35 st med mina formar, men man kan alltså få ut fler eller färre beroende på just detta. Det går också att använda formarna flera gånger om man inte skulle ha tillräckligt många, då gräddningen i ugnen bara tar 10 minuter!
Kort sagt älskar jag detta recept på mandelmusslor med mandelmjöl och tycker det är riktigt bra. Så värt att göra tycker jag, och det hoppas jag att ni också ska tycka. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Mandelmusslor med mandelmjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl mandelmjöl
- 200 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 st ägg
Instruktioner
- Tärna smöret och blanda alla ingredienser i en skål till en deg, och låt stå i kylen i åtminstone 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C. Ta ut degen ur kylen och tryck ut i formar.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.
- Låt svalna i formarna.
- Njut av dina mandelmusslor med mandelmjöl!