Mandelbotten – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mandelbotten!

Här är en god, enkel och snabb mandelbotten som exempelvis kan användas till Oscar II:s tårta, kungens tårta, eller mandeltårta.

Jag älskar denna mandelbotten och tycker den är riktigt god. Se anvisningarna nedan, och tänk på att äggulorna oftast kan användas till krämen man brer på mandelbotten!

Ingredienser (10 bitars mandelbotten)

  • 4 äggvitor
  • 140 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Mal mandeln i exempelvis en mixer. Blanda sedan den malda mandeln med strösocker.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan till mandelblandningen. Rör om, men inte för mycket.
  4. Smörj en form med avtagbara kanter (ca 24 cm i diameter) och tillsätt smeten.
  5. Grädda på 160°C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Färdigt!
Mandelbotten

Mandelbotten

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på mandelbotten! Här är en god, enkel och snabb mandelbotten som exempelvis kan användas till Oscar II:s tårta, kungens tårta, eller mandeltårta.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 4 st äggvitor
  • 140 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C.
  • Mal mandeln i exempelvis en mixer. Blanda sedan den malda mandeln med strösocker.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan till mandelblandningen. Rör om, men inte för mycket.
  • Smörj en form med avtagbara kanter (ca 24 cm i diameter) och tillsätt smeten.
  • Grädda på 160°C i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Färdigt!
Keyword Mandelbotten

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning