I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mammas raggmunkar!
Gör detta klassiska recept på mammas raggmunkar för en härlig måltid av husmanskost som alltid går hem.
Detta recept på mammas raggmunkar smakar precis som det ska och är tidlöst klassiskt. Jag gillar att steka dem i flottet från det stekta fläsket precis som mamma alltid gjort för en riktig klassiker.
Kort sagt så älskar jag detta recept på mammas raggmunkar och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Mammas raggmunkar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g fast potatis
- 2 st ägg
- 2,5 dl mjölk
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- smör till stekning
- stekt fläsk/bacon
- rårörda lingon/lingonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100°C.
- Häll mjölk i en bunke, och tillsätt mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Vispa även ned äggen.
- Skala och riv potatisen grovt, och pressa ut så mycket vatten som möjligt.
- Blanda ned potatisen i smeten vi tidigare förberedde.
- Sätt en stekpanna på spisen och stek fläsket, och flytta sedan över till en kastrull med locket på för att hålla värmen. Låt gärna flottet vara kvar i stekpannan för att steka raggmunkarna i flottet.
- Tillsätt en liten klick smör i stekpannan och rör samman med flottet från fläsket.
- Stek 0,5 dl av raggmunkssmeten i några minuter på varje sida tills raggmunken blir gyllene.
- Lägg över på en plåt med bakplåtspapper in i ugnen så de färdiga raggmunkarna håller sig varma. Repetera för all smet.
- Servera dina raggmunkar med stekt fläsk eller bacon, tillsammans med rårörda lingon eller lingonsylt!
- Njut av mammas raggmunkar!