Mammas raggmunkar – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mammas raggmunkar!

Gör detta klassiska recept på mammas raggmunkar för en härlig måltid av husmanskost som alltid går hem.

Detta recept på mammas raggmunkar smakar precis som det ska och är tidlöst klassiskt. Jag gillar att steka dem i flottet från det stekta fläsket precis som mamma alltid gjort för en riktig klassiker.

Kort sagt så älskar jag detta recept på mammas raggmunkar och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Mammas raggmunkar

Receptet - Så gör du:

Mammas raggmunkar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör detta klassiska recept på mammas raggmunkar för en härlig måltid av husmanskost som alltid går hem.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g fast potatis
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • stekt fläsk/bacon
  • rårörda lingon/lingonsylt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Häll mjölk i en bunke, och tillsätt mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Vispa även ned äggen.
  • Skala och riv potatisen grovt, och pressa ut så mycket vatten som möjligt.
  • Blanda ned potatisen i smeten vi tidigare förberedde.
  • Sätt en stekpanna på spisen och stek fläsket, och flytta sedan över till en kastrull med locket på för att hålla värmen. Låt gärna flottet vara kvar i stekpannan för att steka raggmunkarna i flottet.
  • Tillsätt en liten klick smör i stekpannan och rör samman med flottet från fläsket.
  • Stek 0,5 dl av raggmunkssmeten i några minuter på varje sida tills raggmunken blir gyllene.
  • Lägg över på en plåt med bakplåtspapper in i ugnen så de färdiga raggmunkarna håller sig varma. Repetera för all smet.
  • Servera dina raggmunkar med stekt fläsk eller bacon, tillsammans med rårörda lingon eller lingonsylt!
  • Njut av mammas raggmunkar!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mammas raggmunkar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar