I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på majskolv i ugn!
Majskolv i ugn är ett populärt sätt att tillsätta majs till sallader, soppor och pasta, eller gott att äta bara som den är! Med ugnsrostade majskolvar är det enkelt att tillsätta majs till en rätt, eller bara äta som den är, oavsett vilken månad på året det är!
Majskolv i ugn har samma goda smak som grillade majskolvar, och man uppnår samma goda smak i ugnen utan att behöva tända upp grillen. Här får du reda på det bästa sättet att göra majskolvar i ugnen.
Ugnsrostade majskolvar är faktiskt ganska enkla att göra i bara två steg, med bara cirka fem minuters förberedelsetid. Välj mellan att använda aluminiumfolie eller inte, det är valfritt!
Receptet – Så gör du:
Majskolv i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st majskolvar
- 50 g smör, rumstempererat
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Bred 1 msk smör över varje majskolv.
- Slå in majskolvarna var och en för sig i aluminiumfolie, eller lägg direkt på en bakplåt eller i en ugnsform utan någon aluminiumfolie.
- Grädda i mitten av den förvärmda ugnen vid 225°C tills majsen är mjuk, 20 till 25 minuter, vänd en gång halvvägs genom tillagningstiden.
- Ta ut ur ugnen och ta eventuellt ut majsen från folien. Salta och peppra.
- Färdigt att serveras!