Majskolv i ugn – Recept

4.9/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på majskolv i ugn!

Majskolv i ugn är ett populärt sätt att tillsätta majs till sallader, soppor och pasta, eller gott att äta bara som den är! Med ugnsrostade majskolvar är det enkelt att tillsätta majs till en rätt, eller bara äta som den är, oavsett vilken månad på året det är!

Majskolv i ugn har samma goda smak som grillade majskolvar, och man uppnår samma goda smak i ugnen utan att behöva tända upp grillen. Här får du reda på det bästa sättet att göra majskolvar i ugnen.

Ugnsrostade majskolvar är faktiskt ganska enkla att göra i bara två steg, med bara cirka fem minuters förberedelsetid. Välj mellan att använda aluminiumfolie eller inte, det är valfritt!

Majskolv i ugn

Receptet – Så gör du:

Majskolv i ugn

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Majskolv i ugn är ett populärt sätt att tillsätta majs till sallader, soppor och pasta, eller gott att äta bara som den är! Med ugnsrostade majskolvar är det enkelt att tillsätta majs till en rätt, eller bara äta som den är, oavsett vilken månad på året det är!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st majskolvar
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Bred 1 msk smör över varje majskolv.
  • Slå in majskolvarna var och en för sig i aluminiumfolie, eller lägg direkt på en bakplåt eller i en ugnsform utan någon aluminiumfolie.
  • Grädda i mitten av den förvärmda ugnen vid 225°C tills majsen är mjuk, 20 till 25 minuter, vänd en gång halvvägs genom tillagningstiden.
  • Ta ut ur ugnen och ta eventuellt ut majsen från folien. Salta och peppra.
  • Färdigt att serveras!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Majskolv i ugn, Majskolvar i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar