Lingonjuice – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lingonjuice!

Denna enkla och ljuvligt goda lingonjuice är något för människor i alla åldrar! Väl kyld så uppskattar verkligen alla denna fräscha smaken av friska lingon i form av denna otroligt goda lingonjuice!

Jag är riktigt förtjust i denna lingonjuice! Helt enkelt en perfekt törstsläckaren. Lingon är små, röda bär som smakar likt tranbär, men de är inte riktigt lika syrliga. Smaken gör dem så himla goda i en juice!

I en enkel lingonjuice verkligen lingonen till sin rätt. Lingon är dessutom väldigt nyttigt! Supergott att ha i kylen tillsammans med en isbit till fikat exempelvis.

Allt med detta recept på lingonjuice är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på lingonjuice och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på lingonjuice enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (2,5 liter lingonjuice)

 • 500 g lingonbär
 • 80 g honung
 • 2 liter vatten

Instruktioner

 1. Skölj eller tina bären. Lägg lingonen i en kastrull med vattnet. Koka upp på medelhög värme; låt sjuda tills bären börjar spricka (cirka 15 minuter).
 2. Ta bort kastrullen från spisen och låt bären rinna av i en sil eller juicepåse med ostduk över en stor glasskål. Krossa de kokta bären med en potatisstöt för att frigöra saften.
 3. Om du använder lingonjuice som dryck, söta efter smak med upp till 80 g honung; tillbaka till kastrullen och värm i 2-3 minuter tills honungen är upplöst.
 4. Ta bort från spisen, låt svalna, och kyl i kylen. (Obs: juicen kan också frysas i lämplig behållare för framtida bruk).
Lingonjuice

Lingonjuice

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lingonjuice! Denna enkla och ljuvligt goda lingonjuice är något för människor i alla åldrar! Väl kyld så uppskattar verkligen alla denna fräscha smaken av friska lingon i form av denna otroligt goda lingonjuice!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

 • 500 g lingonbär
 • 80 g honung
 • 2 l vatten

Instruktioner

 • Skölj eller tina bären. Lägg lingonen i en kastrull med vattnet. Koka upp på medelhög värme; låt sjuda tills bären börjar spricka (cirka 15 minuter).
 • Ta bort kastrullen från spisen och låt bären rinna av i en sil eller juicepåse med ostduk över en stor glasskål. Krossa de kokta bären med en potatisstöt för att frigöra saften.
 • Om du använder lingonjuice som dryck, söta efter smak med upp till 80 g honung; tillbaka till kastrullen och värm i 2-3 minuter tills honungen är upplöst. 
 • Ta bort från spisen, låt svalna, och kyl i kylen. (Obs: juicen kan också frysas i lämplig behållare för framtida bruk).
Keyword Lingonjuice

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning