Lingonjuice – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lingonjuice!

Egengjord lingonbärsjuice är något för personer i alla åldrar. Väl kyld så uppskattar verkligen alla den fräscha smaken av friska lingonbär. Läs vidare för att lära dig mer om hur jag gillar att göra min lingonjuice!

Lingonjuice

Lingon är små, röda bär som smakar likt tranbär men är inte riktigt lika syrliga.

Några imponerande fördelar med lingon är följande:

1. Högt innehåll av antioxidanter.

2. Kan främja friska tarmbakterier.

3. Kan underlätta viktkontroll.

4. Främjar hälsosamma blodsockernivåer.

5. Kan stödja hjärthälsa.

6. Kan skydda ögonhälsan.

7. Kan minska cancerrisken.

Ingredienser (2,5 liter lingonjuice)

  • 500 g lingonbär
  • 80 g honung
  • 2 liter vatten

Instruktioner

  1. Skölj eller tina bären. Lägg lingonen i en kastrull med vattnet. Koka upp på medelhög värme; låt sjuda tills bären börjar spricka (cirka 15 minuter).
  2. Ta bort kastrullen från spisen och låt bären rinna av i en sil eller juicepåse med ostduk över en stor glasskål. Krossa de kokta bären med en potatisstöt för att frigöra saften.
  3. Om du använder lingonjuice som dryck, söta efter smak med upp till 80 g honung; tillbaka till kastrullen och värm i 2-3 minuter tills honungen är upplöst.
  4. Ta bort från spisen, låt svalna, och kyl i kylen. (Obs: juicen kan också frysas i lämplig behållare för framtida bruk).
Lingonjuice

Lingonjuice

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lingonjuice! Egengjord lingonbärsjuice är något för personer i alla åldrar. Väl kyld så uppskattar verkligen alla den fräscha smaken av friska lingonbär. Läs vidare för att lära dig mer om hur jag gillar att göra min lingonjuice!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 500 g lingonbär
  • 80 g honung
  • 2 l vatten

Instruktioner

  • Skölj eller tina bären. Lägg lingonen i en kastrull med vattnet. Koka upp på medelhög värme; låt sjuda tills bären börjar spricka (cirka 15 minuter).
  • Ta bort kastrullen från spisen och låt bären rinna av i en sil eller juicepåse med ostduk över en stor glasskål. Krossa de kokta bären med en potatisstöt för att frigöra saften.
  • Om du använder lingonjuice som dryck, söta efter smak med upp till 80 g honung; tillbaka till kastrullen och värm i 2-3 minuter tills honungen är upplöst. 
  • Ta bort från spisen, låt svalna, och kyl i kylen. (Obs: juicen kan också frysas i lämplig behållare för framtida bruk).
Keyword Lingonjuice

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning