Långkokt kycklingbröst – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt kycklingbröst!

Detta är det enklaste sättet att göra långkokt kycklingbröst! Kycklingbröst blir med långkok saftiga, möra och perfekt tillagade varje gång. Gör helt enkelt perfekta långkokta kycklingbröst direkt med detta recept!

Detta recept på långkokt kycklingbröst är extremt mångsidigt och går bra till exempelvis ris eller potatis, med mycket mera! Kryddningen är mycket enkel och ger denna mångsidighet.

Det blir så mört att det enkelt kan strimlas eller delas upp i tärningar för att användas i en härlig sallad.

Man kan förvara rester i kylen i en förseglad behållare i 4-5 dagar. Att frysa går också bra.

Kort sagt älskar jag dessa långkokta kycklingbröst och tycker de är riktigt värda att göra. Enkla, goda, mångsidiga och så otroligt möra och saftiga!

Ingredienser (4 portioner långkokta kycklingbröst)

  • 450 g benfria kycklingbröst utan skinn
  • 1 dl vatten eller kycklingbuljong
  • 1 liten nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg dina kycklingbröst i en slowcooker/crockpot. Häll vatten över kycklingbrösten så att det precis täcker dem.
  2. Strö salt och peppar över kycklingbrösten. Täck över med lock och låt koka på låg värme i 6-7 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar.
  3. Om man vill vara exakt så är kycklingen är färdig när den har en inre temperaturen på 74 grader Celsius.
  4. Njut av dina långkokta kycklingbröst!
Långkokta kycklingbröst

Långkokt kycklingbröst

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt kycklingbröst! Detta är det enklaste sättet att göra långkokt kycklingbröst! Kycklingbröst blir med långkok saftiga, möra och perfekt tillagade varje gång. Gör helt enkelt perfekta långkokta kycklingbröst direkt med detta recept!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 3 t 5 minuter
Total tid 3 t 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 450 g benfria kycklingbröst utan skinn
  • 1 dl vatten eller kycklingbuljong
  • 1 st liten nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg dina kycklingbröst i en slowcooker/crockpot. Häll vatten över kycklingbrösten så att det precis täcker dem.
  • Strö salt och peppar över kycklingbrösten. Täck över med lock och låt koka på låg värme i 6-7 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar.
  • Om man vill vara exakt så är kycklingen är färdig när den har en inre temperaturen på 74 grader Celsius.
  • Njut av dina långkokta kycklingbröst!
Keyword Långkokt kycklingbröst

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning