Långkokt högrev – Recept

4.2/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt högrev!

Här är en härligt god långkokt högrev som blir så otroligt saftig och mör att den faller isär när man rör på den med gaffel. Det bästa av allt är att tillagningen i princip sköter sig helt automatiskt!

Denna långkokta högrev är ett perfekt sätt att njuta av detta kött på bästa sätt. Smakerna och konsistensen kommer helt till sin rätt, och jag gillar att servera tillsammans med ris, en yoghurtsås och en sallad, eller som tacos i fajitas.

Jag gör detta långkok på högrev i ugn där den får puttra i cirka 6 timmar. Det enda man behöver göra när den väl kommit igång är att vända på högreven efter halva tiden.

Kort sagt älskar jag denna långkokta högrev och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, enkel och smakrik. Testa gärna receptet nedan!

Långkokt högrev

Receptet – Så gör du:

Långkokt högrev

4.2/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en härligt god långkokt högrev som blir så otroligt saftig och mör att den faller isär när man rör på den med gaffel. Det bästa av allt är att tillagningen i princip sköter sig helt automatiskt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 6 timmar
Totalt 6 timmar 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg till 1,2 kg högrev
  • 2 st rödlökar, fint skivade
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 3 st hela tomater, grovhackade
  • 1 st röd paprika, fint strimlad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk chilipulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 130°C.
  • Skiva rödlökarna och vitlökarna fint och lägg i en ugnstålig gryta. Hacka tomaten och strimla paprikan fint, och tillsätt ner i grytan, tillsammans med rödvinsvinägern.
  • Skölj av högreven med kallt vatten och gnid in kryddorna över hela högrevens yta. Tillsätt sedan ner i grytan ovanpå de tidigare ingredienserna.
  • Sätt locket på grytan och ställ på galler i nedre halvan av ugnen.
  • Nu ska detta tillagas i 6 timmar. Efter halva tiden, vänd på högreven.
  • Ta ut ur ugnen när det är klart. Köttet kommer att vara så mört att det faller isär vid beröring av gaffeln. Servera som del av tacos eller tillsammans med ris, en god yoghurtsås och sallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Långkokt högrev

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar