I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt högrev!
Här är en härligt god långkokt högrev som blir så otroligt saftig och mör att den faller isär när man rör på den med gaffel. Det bästa av allt är att tillagningen i princip sköter sig helt automatiskt!
Denna långkokta högrev är ett perfekt sätt att njuta av detta kött på bästa sätt. Smakerna och konsistensen kommer helt till sin rätt, och jag gillar att servera tillsammans med ris, en yoghurtsås och en sallad, eller som tacos i fajitas.
Jag gör detta långkok på högrev i ugn där den får puttra i cirka 6 timmar. Det enda man behöver göra när den väl kommit igång är att vända på högreven efter halva tiden.
Kort sagt älskar jag denna långkokta högrev och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, enkel och smakrik. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Långkokt högrev
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg till 1,2 kg högrev
- 2 st rödlökar, fint skivade
- 2 st vitlöksklyftor, skivade
- 3 st hela tomater, grovhackade
- 1 st röd paprika, fint strimlad
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 1,5 msk chilipulver
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk spiskummin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130°C.
- Skiva rödlökarna och vitlökarna fint och lägg i en ugnstålig gryta. Hacka tomaten och strimla paprikan fint, och tillsätt ner i grytan, tillsammans med rödvinsvinägern.
- Skölj av högreven med kallt vatten och gnid in kryddorna över hela högrevens yta. Tillsätt sedan ner i grytan ovanpå de tidigare ingredienserna.
- Sätt locket på grytan och ställ på galler i nedre halvan av ugnen.
- Nu ska detta tillagas i 6 timmar. Efter halva tiden, vänd på högreven.
- Ta ut ur ugnen när det är klart. Köttet kommer att vara så mört att det faller isär vid beröring av gaffeln. Servera som del av tacos eller tillsammans med ris, en god yoghurtsås och sallad!