Långfranska – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långfranska!

Gör enkelt din egna långfranska med detta recept! Detta härliga franska bröd är härligt frasigt på ytan och ljuvligt saftigt och mjukt på insidan! Långfranska blir snabbt en favorit.

Vad är godare än en skiva långfranska tillsammans med lite härligt smör eller lite fransk brie? Detta härliga bröd passar perfekt till alla måltider!

Det jag tycker gör långfranskan så god är den frasiga skorpan och den mjuka, saftiga insidan som gömmer sig under den.

Riktigt gott till smörgåsar, frukost, brunch, kvällsmackan eller mellis och relativt simpelt att baka!

Jag älskar detta recept på långfranska och tycker det är riktigt bra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (2 långfranska)

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 msk torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 3,5 dl till 5 dl ljummet vatten
  • 1 dl vatten till ugnen

Instruktioner

  1. I en liten skål, blanda torrjäst med 1 dl ljummet vatten och rör om. Låt stå i 5 minuter.
  2. I en stor bunke, blanda väl 10 dl mjöl och 2 tsk salt.
  3. Häll jästblandningen i mjölblandningen. Rör om, tillsätt ytterligare 2,5 till 4 dl ljummet vatten tills en deg bildas som släpper från bunkens sidor.
  4. Mjöla lätt en arbetsyta och ha ut degen för att knåda. Knåda och vik degen flera gånger tills du får en enhetlig, spänstig boll, ca 8-10 minuter.
  5. Låt degen jäsa i en bunke under bakduk i 1,5-2 timmar.
  6. Nu när degen har jäst kan vi börja forma våra bröd. Vänd ut degen på din knådningsyta och tryck till degen med öppna handflator för att driva ut luften ur degen. Dela i två lika delar.
  7. Ha ut deg längderna på plåt med bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C under sista 10 minuterna av jäsningen.
  8. Pensla degarna med kallt vatten.
  9. Häll 1 dl vatten i botten av den heta ugnen (var försiktig, ångan är HET!). Sätt in bröden i mitten av ugnen och stäng. Sänk ugnen till 180°C och grädda i 28-30 minuter.
  10. Bröden är färdiga när bottnarna låter ihåliga när de knackas och bröden har en rik nästan mörkt gyllene färg.
  11. Ta ut och låt svalna. Njut av dina långfranska!
Långfranska

Långfranska

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långfranska! Gör enkelt din egna långfranska med detta recept! Detta härliga franska bröd är härligt frasigt på ytan och ljuvligt saftigt och mjukt på insidan! Långfranska blir snabbt en favorit.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 t 15 minuter
Total tid 2 t 30 minuter
Portioner 2 bröd

Ingredienser
  

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 msk torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 3,5 dl till 5 dl ljummet vatten
  • 1 dl vatten till ugnen

Instruktioner

  • I en liten skål, blanda torrjäst med 1 dl ljummet vatten och rör om. Låt stå i 5 minuter.
  • I en stor bunke, blanda väl 10 dl mjöl och 2 tsk salt.
  • Häll jästblandningen i mjölblandningen. Rör om, tillsätt ytterligare 2,5 till 4 dl ljummet vatten tills en deg bildas som släpper från bunkens sidor.
  • Mjöla lätt en arbetsyta och ha ut degen för att knåda. Knåda och vik degen flera gånger tills du får en enhetlig, spänstig boll, ca 8-10 minuter.
  • Låt degen jäsa en bunke under köksduk i 1,5-2 timmar.
  • Nu när degen har jäst kan vi börja forma våra bröd. Vänd ut degen på din knådningsyta och tryck till degen med öppna handflator för att driva ut luften ur degen. Dela i två lika delar.
  • Ha ut deg längderna på plåt med bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C under sista 10 minuterna av jäsningen.
  • Pensla degarna med kallt vatten.
  • Häll 1 dl vatten i botten av den heta ugnen (var försiktig, ångan är HET!). Sätt in bröden i mitten av ugnen och stäng. Sänk ugnen till 180°C och grädda i 28-30 minuter.
  • Bröden är färdiga när bottnarna låter ihåliga när de knackas och bröden har en rik nästan mörkt gyllene färg.
  • Ta ut och låt svalna. Njut av dina långfranska!
Keyword Långfranska

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning