Långbakad fläsksida – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långbakad fläsksida!

Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!

Långbakad fläsksida är en riktig favorit hemma hos oss och jag är verkligen förälskad i detta recept. Det blir så orimligt gott och det mesta av arbetet görs av sig självt i ugnen.

Förutom att serveras med exempelvis potatismos, så kan långbakad fläsksida kan också ätas i bröd med riven morot, kål, koriander och en yoghurtsås!

Allt med detta recept på långbakad fläsksida är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på långbakad fläsksida och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på långbakad fläsksida enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (långbakad fläsksida till 4 personer)

  • 750 g sidfläsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • ett knippe färsk timja
  • 0,5 dl äppelmust (valfritt)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet med köttsidan uppåt. Massera in kryddorna i köttet.
  3. Vänd köttet och skär ett rutmönster i svålen med en kniv.
  4. Placera köttet med svålen uppåt i en ugnsfast form och gnid in svålsidan med timjan och rosmarin. Ringla över honungen.
  5. Valfritt: Tillsätt äppelmust till ugnsformen.
  6. Tillaga köttet i mitten av ugnen vid 125°C i cirka 4 timmar.
  7. Färdigt! Njut av din långbakade fläsksida!
Långbakad fläsksida

Långbakad fläsksida

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långbakad fläsksida! Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 4 t
Total tid 4 t 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g sidfläsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 knippe färsk timjan
  • ½ dl äppelmust (valfritt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Lägg köttet med köttsidan uppåt. Massera in kryddorna i köttet.
  • Vänd köttet och skär ett rutmönster i svålen med en kniv.
  • Placera köttet med svålen uppåt i en ugnsfast form och gnid in svålsidan med timjan och rosmarin. Ringla över honungen.
  • Valfritt: Tillsätt äppelmust till ugnsformen.
  • Tillaga köttet i mitten av ugnen vid 125°C i cirka 4 timmar.
  • Färdigt! Njut av din långbakade fläsksida!
Keyword Långbakad fläsksida

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning