I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långbakad fläsksida!
Långbakad fläsksida blir så otroligt gott, mört, och saftigt! Det riktigt bra tillsammans med exempelvis skysås, potatis eller ris samt kokad broccoli eller blomkål!
Långbakad fläsksida är en riktig favorit hemma hos oss och jag är verkligen förälskad i detta recept. Det blir så orimligt gott och det mesta av arbetet görs av sig självt i ugnen.
Förutom att serveras med exempelvis potatismos, så kan långbakad fläsksida kan också ätas i bröd med riven morot, kål, koriander och en yoghurtsås!
Allt med detta recept är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Jag fullkomligt älskar resultatet, och tycker därför att det är riktigt värt att göra. Testa gärna med ingredienser och instruktioner här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Långbakad fläsksida
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 750 g sidfläsk
- salt
- svartpeppar
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 knippe färsk timjan
- ½ dl äppelmust (valfritt)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°C.
- Lägg köttet med köttsidan uppåt. Massera in kryddorna i köttet.
- Vänd köttet och skär ett rutmönster i svålen med en kniv.
- Placera köttet med svålen uppåt i en ugnsfast form och gnid in svålsidan med timjan och rosmarin. Ringla över honungen.
- Valfritt: Tillsätt äppelmust till ugnsformen.
- Tillaga köttet i mitten av ugnen vid 125°C i cirka 4 timmar.
- Färdigt! Njut av din långbakade fläsksida!
Helt fantastiskt gott och enkelt att laga.
Jättegott