Lammstek i stekpåse – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lammstek i stekpåse!

Gör en riktigt saftig, mör och god lammstek i stekpåse med detta enkla recept. Som tillbehör rekommenderar jag ugnsrostad potatis eller ris.

Lammstek i stekpåse är perfekt när man vill göra en riktigt god lammstek. Det är faktiskt ett recept som är gott inte bara vid högtider, men egentligen när som helst på året!

Lammsteken får sin goda smak i stekpåsen tillsammans med bland annat rosmarin, vitlök och citronsaft, klassiska smaker som alltid passar bra med lamm.

Kort sagt så älskar jag detta recept på lammstek i stekpåse och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på lammstek i stekpåse enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (lammstek i stekpåse till 4 personer)

  • 1,5 kg benfri lammstek (ungefärlig vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Gnid in lammsteken med salt, timkan, peppar, rosmarin, krossad vitlök och olja. Pressa sedan över en citrons saft.
  3. Bind upp steken med steksnöre så den håller formen bättre och steks jämnare.
  4. Lägg i en stekpåse och gör ett litet hål på ovansidan för att släppa ut ånga. Ställ påsen i en ugnsform eller långpanna.
  5. Ugnsstek i mitten av ugnen tills innertemperaturen på lammsteken når 65-70°C, cirka 1,5 timme. Kontrollera med en köttermometer (kan stickas genom stekpåsen). Förbered under tiden ris eller ugnsrostad potatis och gärna en sallad.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter. Lossa snöret och skiva upp.
  7. Njut av din lammstek med dina favorittillbehör tillbehör!
Lammstek i stekpåse

Lammstek i stekpåse

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lammstek i stekpåse! Gör en riktigt saftig, mör och god lammstek i stekpåse med detta enkla recept. Som tillbehör rekommenderar jag ugnsrostad potatis eller ris.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t 15 minuter
Total tid 1 t 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg benfri lammstek (ungefärlig vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Gnid in lammsteken med salt, timkan, peppar, rosmarin, krossad vitlök och olja. Pressa sedan över en citrons saft.
  • Bind upp steken med steksnöre så den håller formen bättre och steks jämnare.
  • Lägg i en stekpåse och gör ett litet hål på ovansidan för att släppa ut ånga. Ställ påsen i en ugnsform eller långpanna.
  • Ugnsstek i mitten av ugnen tills innertemperaturen på lammsteken når 65-70°C, cirka 1,5 timme. Kontrollera med en köttermometer (kan stickas genom stekpåsen). Förbered under tiden ris eller ugnsrostad potatis och gärna en sallad.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter. Lossa snöret och skiva upp.
  • Njut av din lammstek med dina favorittillbehör tillbehör!
Keyword Lammstek i stekpåse

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning