I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lågkaloribröd!
Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.
Hur mycket kalorier är det per brödskiva som bakats enligt detta recept? Om man antar att man skivar upp brödet i 12 skivor, så ligger varje brödskiva på cirka 130-140 kalorier.
Detta är helt enkelt ett bra lågkalori-bröd, perfekt om man vill hålla det lite sparsamt med kalorierna! Hembakat lågkolhydratbröd som detta kan absolut vara en del av en hälsosam lågkolhydratkost.
Utöver detta så är en fördel att detta lågkalori-brödet är enkelt att baka och smakar riktigt gott. Det blir riktigt fint i konsistensen.
Sammanfattningsvis så är detta ett riktigt gott bröd som är lågt i kaloriinnehåll och som jag alltid tycker är värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Lågkaloribröd
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl naturlig kvarg
- 3 st ägg
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 3 msk psylliumskal (1,5 msk om du använder psylliumskalpulver)
- 3 msk chiafrön
- ½ msk bakpulver
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Klä en liten brödform (minst 450 ml i kapacitet) med bakplåtspapper.
- I en skål, blanda ägg och kvarg med en elektrisk mixer tills det är slätt. Tillsätt mandelmjölet/malen mandel, kokosmjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är helt blandat.
- Tillsätt sist chiafröna och psylliumskalen.
- Fyll degen i brödformen och låt vila i 15 minuter så psyllium och chia kan dra åt sig vätskan.
- Värm ugnen till 175°C. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills toppen är lätt gyllene.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av ditt lågkaloribröd!