Lågkaloribröd – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lågkaloribröd!

Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.

Detta är helt enkelt ett bra lågkalori-bröd, perfekt om man vill hålla det lite sparsamt med kalorierna! Hembakat lågkolhydratbröd som detta kan absolut vara en del av en hälsosam lågkolhydratkost.

Utöver detta så är en fördel att detta lågkalori-brödet är enkelt att baka och smakar riktigt gott. Det blir riktigt fint i konsistensen.

Kort sagt så älskar jag detta recept på lågkaloribröd och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 st lågkaloribröd)

  • 2,5 dl naturlig kvarg
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 msk psylliumskal 1,5 msk om du använder psylliumskalpulver)
  • 3 msk chiafrön
  • ½ msk bakpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  1. Klä en liten brödform (minst 450 ml i kapacitet) med bakplåtspapper.
  2. I en skål, blanda ägg och kvarg med en elektrisk mixer tills det är slätt. Tillsätt mandelmjölet/malen mandel, kokosmjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är helt blandat.
  3. Tillsätt sist chiafröna och psylliumskalen.
  4. Fyll degen i brödformen och låt vila i 15 minuter så psyllium och chia kan dra åt sig vätskan.
  5. Värm ugnen till 175°C. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills toppen är lätt gyllene.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av ditt lågkaloribröd!
Lågkaloribröd

Lågkaloribröd

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lågkaloribröd! Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 t
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 2,5 dl naturlig kvarg
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 msk psylliumskal 1,5 msk om du använder psylliumskalpulver)
  • 3 msk chiafrön
  • ½ msk bakpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Klä en liten brödform (minst 450 ml i kapacitet) med bakplåtspapper.
  • I en skål, blanda ägg och kvarg med en elektrisk mixer tills det är slätt. Tillsätt mandelmjölet/malen mandel, kokosmjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är helt blandat.
  • Tillsätt sist chiafröna och psylliumskalen.
  • Fyll degen i brödformen och låt vila i 15 minuter så psyllium och chia kan dra åt sig vätskan.
  • Värm ugnen till 175°C. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills toppen är lätt gyllene.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av ditt lågkaloribröd!
Keyword Lågkalori-bröd, Lågkaloribröd

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning