Kreolsk gryta med kyckling – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kreolsk gryta med kyckling!

Detta är en ljuvligt god kreolsk gryta med kyckling som är riktigt härlig att göra. En fröjd att servera denna kreolska gryta med kyckling som alla verkligen uppskattar och som lyfter fram kycklingens goda smak!

En spännande, saftig och smakrik kreolsk gryta med kyckling är verkligen toppen. Den kan tyckas ha rätt många ingredienser, men överlag är det väldigt vanliga ingredienser som man ofta har nära till hands och som smakar ljuvligt ihop!

Det kreolska köket kommer från Lousiana i USA, som blandar västafrikanska, franska, nordamerikanska och spanska influenser, såväl som influenser från det allmänna köket i södra USA.

Kort sagt så älskar jag detta recept på kreolsk gryta med kyckling och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på kreolsk gryta med kyckling enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (kreolsk gryta med kyckling till 4 personer)

  • 900 g kycklingfilé
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 st röda paprikor, strimlade
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • färsk gräslök till garnering (frivilligt)
  • ris till 4 personer

Instruktioner

  1. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skär kycklingen i bitar.
  3. I en panna, fräs kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Ta ut kycklingen ur pannan, och fräs den hackade löken bara så den blir genomskinlig.
  5. Tillsätt nu paprika till pannan såväl som kycklingen på nytt och hetta upp.
  6. Tillsätt vatten, grädde, soja och kycklingfond och låt sjuda upp. Smaka av med salt, oregano, timjan.
  7. Låt puttra någon minut och vänd ner riset och rör om.
  8. Servera din kreolska gryta med kyckling, gärna med lite färsk gräslök som garnering!
Kreolsk gryta med kyckling

Kreolsk gryta med kyckling

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kreolsk gryta med kyckling! Detta är en ljuvligt god kreolsk gryta med kyckling som är riktigt härlig att göra. En fröjd att servera denna kreolska gryta med kyckling som alla verkligen uppskattar och som lyfter fram kycklingens goda smak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g kycklingfilé
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st röda paprikor, strimlade
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • färsk gräslök till garnering (frivilligt)
  • ris till 4 personer

Instruktioner

  • Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Skär kycklingen i bitar.
  • I en panna, fräs kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar efter smak.
  • Ta ut kycklingen ur pannan, och fräs den hackade löken bara så den blir genomskinlig.
  • Tillsätt nu paprika till pannan såväl som kycklingen på nytt och hetta upp.
  • Tillsätt vatten, grädde, soja och kycklingfond och låt sjuda upp. Smaka av med salt, oregano, timjan.
  • Låt puttra någon minut och vänd ner riset och rör om.
  • Servera din kreolska gryta med kyckling, gärna med lite färsk gräslök som garnering!
Keyword Kreolsk gryta med kyckling

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning