Kreolsk gryta med kyckling – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kreolsk gryta med kyckling!

Detta är en ljuvligt god kreolsk gryta med kyckling som är riktigt härlig att göra. En fröjd att servera denna kreolska gryta med kyckling som alla verkligen uppskattar och som lyfter fram kycklingens goda smak!

En spännande, saftig och smakrik kreolsk gryta med kyckling är verkligen toppen. Den kan tyckas ha rätt många ingredienser, men överlag är det väldigt vanliga ingredienser som man ofta har nära till hands och som smakar ljuvligt ihop!

Det kreolska köket kommer från Lousiana i USA, som blandar västafrikanska, franska, nordamerikanska och spanska influenser, såväl som influenser från det allmänna köket i södra USA.

För en gryta som är inspirerad av det amerikanska köket, testa då denna ljuvliga med enkla kreolska gryta! Faktiskt väldigt snabb och enkel att göra. Här nedanför kommer receptet!

Kreolsk gryta med kyckling

Receptet – Så gör du:

Kreolsk gryta med kyckling

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en ljuvligt god kreolsk gryta med kyckling som är riktigt härlig att göra. En fröjd att servera denna kreolska gryta med kyckling som alla verkligen uppskattar och som lyfter fram kycklingens goda smak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g kycklingfilé
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st röda paprikor, strimlade
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • färsk gräslök till garnering (frivilligt)
  • ris till 4 personer

Instruktioner

  • Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • Skär kycklingen i bitar.
  • I en panna, fräs kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar efter smak.
  • Ta ut kycklingen ur pannan, och fräs den hackade löken bara så den blir genomskinlig.
  • Tillsätt nu paprika till pannan såväl som kycklingen på nytt och hetta upp.
  • Tillsätt vatten, grädde, soja och kycklingfond och låt sjuda upp. Smaka av med salt, oregano, timjan.
  • Låt puttra någon minut och vänd ner riset och rör om.
  • Servera din kreolska gryta med kyckling, gärna med lite färsk gräslök som garnering!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Kreolsk gryta med kyckling

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar