I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kreolsk gryta med kyckling!
Detta är en ljuvligt god kreolsk gryta med kyckling som är riktigt härlig att göra. En fröjd att servera denna kreolska gryta med kyckling som alla verkligen uppskattar och som lyfter fram kycklingens goda smak!
En spännande, saftig och smakrik kreolsk gryta med kyckling är verkligen toppen. Den kan tyckas ha rätt många ingredienser, men överlag är det väldigt vanliga ingredienser som man ofta har nära till hands och som smakar ljuvligt ihop!
Det kreolska köket kommer från Lousiana i USA, som blandar västafrikanska, franska, nordamerikanska och spanska influenser, såväl som influenser från det allmänna köket i södra USA.
För en gryta som är inspirerad av det amerikanska köket, testa då denna ljuvliga med enkla kreolska gryta! Faktiskt väldigt snabb och enkel att göra. Här nedanför kommer receptet!
Receptet – Så gör du:
Kreolsk gryta med kyckling
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g kycklingfilé
- smör
- salt
- peppar
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st röda paprikor, strimlade
- 2 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk kycklingfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- färsk gräslök till garnering (frivilligt)
- ris till 4 personer
Instruktioner
- Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpackningens anvisningar.
- Skär kycklingen i bitar.
- I en panna, fräs kycklingen i smör tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Ta ut kycklingen ur pannan, och fräs den hackade löken bara så den blir genomskinlig.
- Tillsätt nu paprika till pannan såväl som kycklingen på nytt och hetta upp.
- Tillsätt vatten, grädde, soja och kycklingfond och låt sjuda upp. Smaka av med salt, oregano, timjan.
- Låt puttra någon minut och vänd ner riset och rör om.
- Servera din kreolska gryta med kyckling, gärna med lite färsk gräslök som garnering!