I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärssås utan tomater!
Detta är en köttfärssås utan tomater, som blir utsökt god, och vit istället för röd i färgen. Testa gärna!
För mig har köttfärssås fram till nyligen varit förenat med tomater, men inte längre. Jag smakade nyligen på en köttfärssås utan tomater, kallad vit bolognese, som jag tycker var otroligt god. Ett bra alternativ när man inte vill ha tomater i sin köttfärssås.
Hoppa över tomaterna till förmån för grädde. Vad du får är en rik, krämig sås som ingen kommer att kunna motstå.
Smaken är fortfarande underbart rik, men ändå väldigt annorlunda från en traditionell tomatbaserad köttfärssås. Kort sagt så rekommenderar jag denna köttfärssås utan tomater!
Receptet – Så gör du:
Köttfärssås utan tomater
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st stjälkselleri
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl grädde
- 1 dl vitt vin (valfritt)
- 1 msk rosmarin
- 1 msk timjan
- 1 dl kycklingfond
- 5 msk parmesanost
Instruktioner
- Finhacka morot, lök, selleri och vitlök.
- Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med höga sidor och tillsätt grönsakerna samt olivoljan. Krydda med salt och peppar.
- Låt fräsa lätt i 5-7 minuter, tills grönsakerna är mjuka, men inte brynta.
- Tillsätt köttfärsen och rör om. Stek tills allt har fått färg och är genomstekt, cirka 15 minuter.
- Tillsätt det vita vinet till pannan och reducera sedan vinet till hälften.
- Krydda igen med salt och peppar, tillsätt sedan grädde, och örter. Täck för och låt puttra i upp till 20 minuter.
- Tillsätt tillräckligt med kycklingfond så att inget fastnar i pannan och såsen är lös och krämig.
- Blanda noggrant och smaka av med salt och peppar.
- Om det behövs kan du späda ut köttfärssåsen med mer kycklingfond, eller låta puttra utan lock för att låta tjockna.
- Servera med din favoritpasta!