Köttfärssås utan tomater – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärssås utan tomater!

Detta är en köttfärssås utan tomater, som blir utsökt god, och vit istället för röd i färgen. Testa gärna!

För mig har köttfärssås fram till nyligen varit förenat med tomater, men inte längre. Jag smakade nyligen på en köttfärssås utan tomater, kallad vit bolognese, som jag tycker var otroligt god. Ett bra alternativ när man inte vill ha tomater i sin köttfärssås.

Hoppa över tomaterna till förmån för grädde. Vad du får är en rik, krämig sås som ingen kommer att kunna motstå.

Smaken är fortfarande underbart rik, men ändå väldigt annorlunda från en traditionell tomatbaserad köttfärssås.

Jag rekommenderar starkt denna köttfärssås utan tomater!

Ingredienser (4 personer)

  • 1 kg köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 stjälkselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin (valfritt)
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 1 dl kycklingfond
  • 5 msk parmesanost

Instruktioner

  1. Finhacka morot, lök, selleri och vitlök.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med höga sidor och tillsätt grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt koka i 5-7 minuter, tills grönsakerna är mjuka, men inte brynta.
  4. Tillsätt köttfärsen och rör om. Stek tills allt har fått färg och är genomstekt, cirka 15 minuter.
  5. Tillsätt det vita vinet till pannan och reducera sedan till hälften. Krydda igen med salt och peppar, tillsätt sedan grädde, och örter.
  6. Låt koka upp, täck för och låt puttra i upp till 20 minuter.
  7. Tillsätt tillräckligt med kycklingfond så att inget fastnar i pannan och såsen är lös och krämig.
  8. Blanda noggrant och smaka av med salt och peppar.
  9. Om det behövs kan du späda ut köttfärssåsen med mer kycklingfond, eller låta puttra utan lock för att låta tjockna.
  10. Servera med din favoritpasta!
Köttfärssås utan krossade tomater

Köttfärssås utan tomater

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärssås utan tomater! Detta är en köttfärssås utan tomater, som blir utsökt god, och vit istället för röd i färgen. Testa gärna!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st stjälkselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin (valfritt)
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 1 dl kycklingfond
  • 5 msk parmesanost

Instruktioner

  • Finhacka morot, lök, selleri och vitlök.
  • Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med höga sidor och tillsätt grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  • Låt koka i 5-7 minuter, tills grönsakerna är mjuka, men inte brynta.
  • Tillsätt köttfärsen och rör om. Stek tills allt har fått färg och är genomstekt, cirka 15 minuter.
  • Tillsätt det vita vinet till pannan och reducera sedan till hälften. Krydda igen med salt och peppar, tillsätt sedan grädde, och örter.
  • Låt koka upp, täck för och låt puttra i upp till 20 minuter.
  • Tillsätt tillräckligt med kycklingfond så att inget fastnar i pannan och såsen är lös och krämig.
  • Blanda noggrant och smaka av med salt och peppar.
  • Om det behövs kan du späda ut köttfärssåsen med mer kycklingfond, eller låta puttra utan lock för att låta tjockna.
  • Servera med din favoritpasta!
Keyword Köttfärssås utan krossade tomater

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning