Köttfärslimpa med dijonsenap – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärslimpa med dijonsenap!

Det finns inte mycket som är godare än denna härligt saftiga, snabba, och enkla köttfärslimpa med dijonsenap. Servera gärna med lingon, potatis, och lite inlagd gurka för en riktigt klassisk svensk husmanskost!

Jag gillar dijonsenap i köttfärslimpa för en fin smak som kompletterar resten av ingredienserna mycket bra. Denna köttfärslimpa med dijonsenap är enkel att göra och passar till alla dagar i veckan, helg såväl som vardag.

Kort sagt älskar jag denna köttfärslimpa med dijonsenap och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (ca 6 portioner köttfärslimpa med dijonsenap)

  • 900 g köttfärs (gärna ekologisk)
  • 1 gul lök, fint riven
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,8 dl ströbröd
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 st ägg
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och riv löken fint med ett rivjärn. I en stor skål eller bunke, blanda mjölk och ströbröd genom att röra om lite lätt. Låt sedan stå i 10 min. Sätt under tiden ugnen på 180°C.
  2. Tillsätt lök, dijonsenap, ägg, torkad oregano, salt, och svartpeppar till ströbrödsblandningen. Rör om för att blanda, tillsätt sedan köttfärsen och blanda så att ingredienserna går ihop.
  3. För över köttet till en långpanna med bakplåtspapper, och forma sedan köttfärslimpan.
  4. Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen i cirka 50-55 minuter. Tillsätt ungefär en deciliter vatten till formen efter 30 minuter av tillagningstiden.
  5. Njut av din köttfärslimpa med dijonsenap!
Köttfärslimpa med dijonsenap

Köttfärslimpa med dijonsenap

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärslimpa med dijonsenap! Det finns inte mycket som är godare än denna härligt saftiga, snabba, och enkla köttfärslimpa med dijonsenap. Servera gärna med lingon, potatis, och lite inlagd gurka för en riktigt klassisk svensk husmanskost!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 55 minuter
Total tid 1 t 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g köttfärs (gärna ekologisk)
  • 1 st gul lök, fint riven
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,8 dl ströbröd
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 st ägg
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och riv löken fint med ett rivjärn. I en stor skål eller bunke, blanda mjölk och ströbröd genom att röra om lite lätt. Låt sedan stå i 10 min. Sätt under tiden ugnen på 180°C.
  • Tillsätt lök, dijonsenap, ägg, torkad oregano, salt, och svartpeppar till ströbrödsblandningen. Rör om för att blanda, tillsätt sedan köttfärsen och blanda så att ingredienserna går ihop.
  • För över köttet till en långpanna med bakplåtspapper, och forma sedan köttfärslimpan.
  • Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen i cirka 50-55 minuter. Tillsätt ungefär en deciliter vatten till formen efter 30 minuter av tillagningstiden.
  • Njut av din köttfärslimpa med dijonsenap!
Keyword Köttfärslimpa med dijonsenap

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning