Köttfärslimpa LCHF – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-köttfärslimpa.

Säg hej till en saftig LCHF-köttlimpa som inte är torr! De flesta recept på keto-köttfärslimpor har problem med att ersätta vissa ingredienser i ett traditionellt köttfärslimparecept, men inte detta recept.

Denna LCHF-köttfärslimpa är lätt att göra, med vanliga ingredienser och en snabb tillagning. Det blir mört och saftigt.

Detta recept innehåller 3 g nettokolhydrater per portion! Du sparar en hel del kolhydrater genom att välja linfrömjöl eller mandelmjöl. Har du inte det funkar vetemjöl, med baksidan att det innehåller aningen mer kolhydrater.

Ingredienser (10 portioner)

  • 900 g Köttfärs
  • 80 g linfrömjöl (eller mandelmjöl, eller vetemjöl)
  • 1 gul lök (tärnad)
  • 8 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 80 g Tomatpuré
  • 30 ml Worcestershiresås
  • 2 ägg
  • 1,5 msk oregano (eller andra kryddor du gillar)
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  2. Smörj en 23×13 cm (cirka) bröd och ställ åt sidan.
  3. I en stor skål, kombinera alla ingredienser. Blanda tills det är väl blandat, men blanda inte för mycket.
  4. Överför blandningen till brödformen. Grädda i ugnen i 1-1,5 timme, tills köttlimpan är genomstekt och innertemperaturen når 71 grader C. (Tiden varierar beroende på tjockleken).
  5. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp. Skär försiktigt med en tandad brödkniv (inte en kockkniv).
  6. Njut!
Köttfärslimpa LCHF

Köttfärslimpa LCHF

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-köttfärslimpa.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 10 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g Köttfärs
  • 80 g linfrömjöl (eller mandelmjöl, eller vetemjöl)
  • 1 st gul lök (tärnad)
  • 8 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 80 g Tomatpuré
  • 30 ml Worcestershiresås
  • 2 st ägg
  • 1,5 msk oregano (eller andra kryddor du gillar)
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Smörj en 23×13 cm (cirka) bröd och ställ åt sidan.
  • I en stor skål, kombinera alla ingredienser. Blanda tills det är väl blandat, men blanda inte för mycket.
  • Överför blandningen till brödformen. Grädda i ugnen i 1-1,5 timme, tills köttlimpan är genomstekt och innertemperaturen når 71 grader C. (Tiden varierar beroende på tjockleken).
  • Låt vila i 10 minuter innan du skär upp. Skär försiktigt med en tandad brödkniv (inte en kockkniv).
  • Njut!
Keyword Köttfärslimpa LCHF

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning