Köttfärslimpa LCHF – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-köttfärslimpa.

Säg hej till en saftig LCHF-köttlimpa som inte är torr! De flesta recept på keto-köttfärslimpor har problem med att ersätta vissa ingredienser i ett traditionellt köttfärslimparecept, men inte detta recept.

Denna LCHF-köttfärslimpa är lätt att göra, med vanliga ingredienser och en snabb tillagning. Det blir mört och saftigt.

Detta recept innehåller 3 g nettokolhydrater per portion! Du sparar en hel del kolhydrater genom att välja linfrömjöl eller mandelmjöl. Har du inte det funkar vetemjöl, med baksidan att det innehåller aningen mer kolhydrater.

Köttfärslimpa LCHF

Receptet - Så gör du:

Köttfärslimpa LCHF

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-köttfärslimpa.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 900 g Köttfärs
  • 80 g linfrömjöl (eller mandelmjöl, eller vetemjöl)
  • 1 st gul lök (tärnad)
  • 8 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 80 g Tomatpuré
  • 30 ml Worcestershiresås
  • 2 st ägg
  • 1,5 msk oregano (eller andra kryddor du gillar)
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Smörj en 23×13 cm (cirka) bröd och ställ åt sidan.
  • I en stor skål, kombinera alla ingredienser. Blanda tills det är väl blandat, men blanda inte för mycket.
  • Överför blandningen till brödformen. Grädda i ugnen i 1-1,5 timme, tills köttlimpan är genomstekt och innertemperaturen når 71 grader C. (Tiden varierar beroende på tjockleken).
  • Låt vila i 10 minuter innan du skär upp. Skär försiktigt med en tandad brödkniv (inte en kockkniv).
  • Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärslimpa LCHF

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar