I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-köttfärslimpa.
Säg hej till en saftig LCHF-köttlimpa som inte är torr! De flesta recept på keto-köttfärslimpor har problem med att ersätta vissa ingredienser i ett traditionellt köttfärslimparecept, men inte detta recept.
Denna LCHF-köttfärslimpa är lätt att göra, med vanliga ingredienser och en snabb tillagning. Det blir mört och saftigt.
Detta recept innehåller 3 g nettokolhydrater per portion! Du sparar en hel del kolhydrater genom att välja linfrömjöl eller mandelmjöl. Har du inte det funkar vetemjöl, med baksidan att det innehåller aningen mer kolhydrater.
Receptet - Så gör du:
Köttfärslimpa LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g Köttfärs
- 80 g linfrömjöl (eller mandelmjöl, eller vetemjöl)
- 1 st gul lök (tärnad)
- 8 st vitlöksklyftor (finhackade)
- 80 g Tomatpuré
- 30 ml Worcestershiresås
- 2 st ägg
- 1,5 msk oregano (eller andra kryddor du gillar)
- 1 nypa salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader Celsius.
- Smörj en 23×13 cm (cirka) bröd och ställ åt sidan.
- I en stor skål, kombinera alla ingredienser. Blanda tills det är väl blandat, men blanda inte för mycket.
- Överför blandningen till brödformen. Grädda i ugnen i 1-1,5 timme, tills köttlimpan är genomstekt och innertemperaturen når 71 grader C. (Tiden varierar beroende på tjockleken).
- Låt vila i 10 minuter innan du skär upp. Skär försiktigt med en tandad brödkniv (inte en kockkniv).
- Njut!