Köttfärsgratäng med ris – Recept

4/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsgratäng med ris!

Denna ljuvliga köttfärsgratäng med ris är en perfekt måltid som smakar härligt gott och mättar och värmer. Blir snabbt en favorit på matbordet!

En god köttfärsgratäng enligt detta recept är perfekt för både vardagskvällar och lugna helgdagar. Servera gärna med en härligt krispig grönsallad.

Köttfärsgratäng med ris är gott året om och jag tycker det är en riktigt underskattat måltid.

Jag älskar denna köttfärsgratäng med ris och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Köttfärsgratäng med ris

Receptet - Så gör du:

Köttfärsgratäng med ris

4/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna ljuvliga köttfärsgratäng med ris är en perfekt måltid som smakar härligt gott och mättar och värmer. Blir snabbt en favorit på matbordet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st portioner kokt ris (till 4 personer)
  • 550 g nötfärs
  • 1 st purjolök
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk curry
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Koka ris till fyra personer enligt förpackningen.
  • Snitta upp, skölj av och strimla purjolöken i fina strimlor.
  • Fräs på köttfärsen tillsammans med purjolöken i lite olivolja. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
  • I en skål, blanda chilisås, creme fraiche, salt, svartpeppar och curry.
  • I en ugnsform, tillsätt riset först, som bildar botten i gratängen.
  • Toppa riset med köttfärsblandningen.
  • Tillsätt nu såsen över köttfärsen, och toppa med riven ost.
  • Grädda gratängen i mitten av ugnen på 250°C i ca 12-15 minuter. Förbered gärna en sallad under tiden.
  • Njut av din köttfärsgratäng med ris!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärsgratäng med ris

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar