I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsgratäng med ris!
Denna ljuvliga köttfärsgratäng med ris är en perfekt måltid som smakar härligt gott och mättar och värmer. Blir snabbt en favorit på matbordet!
En god köttfärsgratäng enligt detta recept är perfekt för både vardagskvällar och lugna helgdagar. Servera gärna med en härligt krispig grönsallad.
Köttfärsgratäng med ris är gott året om och jag tycker det är en riktigt underskattat måltid.
Jag älskar denna köttfärsgratäng med ris och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Köttfärsgratäng med ris
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st portioner kokt ris (till 4 personer)
- 550 g nötfärs
- 1 st purjolök
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 2,5 dl creme fraiche
- 1 dl chilisås
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1,5 tsk curry
- 1,5 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Koka ris till fyra personer enligt förpackningen.
- Snitta upp, skölj av och strimla purjolöken i fina strimlor.
- Fräs på köttfärsen tillsammans med purjolöken i lite olivolja. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
- I en skål, blanda chilisås, creme fraiche, salt, svartpeppar och curry.
- I en ugnsform, tillsätt riset först, som bildar botten i gratängen.
- Toppa riset med köttfärsblandningen.
- Tillsätt nu såsen över köttfärsen, och toppa med riven ost.
- Grädda gratängen i mitten av ugnen på 250°C i ca 12-15 minuter. Förbered gärna en sallad under tiden.
- Njut av din köttfärsgratäng med ris!
Så gott
Lät väldigt Gott ock lätt att göra iordning jag ska göra till helgen