Köttfärsgratäng med ris – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsgratäng med ris!

Denna ljuvliga köttfärsgratäng med ris är en perfekt måltid som smakar härligt gott och mättar och värmer. Blir snabbt en favorit på matbordet!

En god köttfärsgratäng enligt detta recept är perfekt för både vardagskvällar och lugna helgdagar. Servera gärna med en härligt krispig grönsallad.

Köttfärsgratäng med ris är gott året om och jag tycker det är en riktigt underskattat måltid.

Jag älskar denna köttfärsgratäng med ris och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (köttfärsgratäng med ris till 4 personer)

  • 4 portioner kokt ris (till 4 personer)
  • 550 g nötfärs
  • 1 st purjolök
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk curry
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka ris till fyra personer enligt förpackningen.
  3. Snitta upp, skölj av och strimla purjolöken i fina strimlor.
  4. Fräs på köttfärsen tillsammans med purjolöken i lite olivolja. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
  5. I en skål, blanda chilisås, creme fraiche, salt, svartpeppar och curry.
  6. I en ugnsform, tillsätt riset först, som bildar botten i gratängen.
  7. Toppa riset med köttfärsblandningen.
  8. Tillsätt nu såsen över köttfärsen, och toppa med riven ost, och gärna lite extra svartpeppar.
  9. Grädda gratängen i mitten av ugnen på 250°C i ca 12-15 minuter. Förbered gärna en sallad under tiden.
  10. Njut av din köttfärsgratäng med ris!
Köttfärsgratäng med ris

Köttfärsgratäng med ris

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsgratäng med ris! Denna ljuvliga köttfärsgratäng med ris är en perfekt måltid som smakar härligt gott och mättar och värmer. Blir snabbt en favorit på matbordet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st portioner kokt ris (till 4 personer)
  • 550 g nötfärs
  • 1 st purjolök
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk curry
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Koka ris till fyra personer enligt förpackningen.
  • Snitta upp, skölj av och strimla purjolöken i fina strimlor.
  • Fräs på köttfärsen tillsammans med purjolöken i lite olivolja. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
  • I en skål, blanda chilisås, creme fraiche, salt, svartpeppar och curry.
  • I en ugnsform, tillsätt riset först, som bildar botten i gratängen.
  • Toppa riset med köttfärsblandningen.
  • Tillsätt nu såsen över köttfärsen, och toppa med riven ost.
  • Grädda gratängen i mitten av ugnen på 250°C i ca 12-15 minuter. Förbered gärna en sallad under tiden.
  • Njut av din köttfärsgratäng med ris!
Keyword Köttfärsgratäng med ris

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning