Korvgryta med ris – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på korvgryta med ris.

Dyk in i denna ljuvliga korvgryta med mättande korv och ljuvlig sås. Tomatsås på mogna, saftiga tomater sprängfyllda med C-vitamin utgör hjärtat i korvgrytan, som tillsammans med riset ger en hjärtlig måltid.

Detta är hälsosam mat som du inte kommer att vara ledsen över att äta, snabbt att laga på vardagskvällar och lämnar dig väldigt lite att diska i slutet.

Allt du behöver för att göra detta korvgryterecept är en kastrull, kniv, en skärbräda, en träslev och en robust stekpanna. Det är mindre tid att diska och mer tid att njuta av din goda middag (och efterrätt?).

Rätten erbjuder snabbheten och bekvämligheten jag söker på en vardagskväll.

Om du planerar din receptförberedelse noggrant kan denna korv- och risgryta vara klar på bara 30 minuter.

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g korv, het och kryddig
  • 2 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk röda chili flakes (minska eller utelämna om det är känsligt för kryddor)
  • 400 g tomatsås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 kött- grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
  • 4 portioner ris, t.ex basmati

Instruktioner

  1. Sätt riset på kokning enligt anvisningarna på rispaketet.
  2. Skala och skiva löken, skär korven i skivor. Pressa vitlöken.
  3. Stek löken och vitlöken riktigt mjuk tillsammans med röda chiliflakes i en varm stekpanna med lite olja eller smör.
  4. När löken är mjuk och fått lite färg, tillsätt korven i stekpannan.
  5. Tillsätt sedan tomatsåsen, grädde, timjan och buljongtärningen. Låt sjuda 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar, servera med det kokta riset och grönsaker.
  7. Njut!
Korvgryta med ris

Korvgryta med ris

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på korvgryta med ris. Dyk in i denna ljuvliga korvgryta med mättande korv och ljuvlig sås. Tomatsås på mogna, saftiga tomater sprängfyllda med C-vitamin utgör hjärtat i korvgrytan, som tillsammans med riset ger en hjärtlig måltid.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g korv, het och kryddig
  • 2 st gul lök
  • 2 tsk olja
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk röda chili flakes (minska eller utelämna om det är känsligt för kryddor)
  • 400 g tomatsås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 st kött- grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
  • 4 portioner ris, t.ex basmati

Instruktioner

  • Sätt riset på kokning enligt anvisningarna på rispaketet.
  • Skala och skiva löken, skär korven i skivor. Pressa vitlöken.
  • Stek löken och vitlöken riktigt mjuk tillsammans med röda chiliflakes i en varm stekpanna med lite olja eller smör.
  • När löken är mjuk och fått lite färg, tillsätt korven i stekpannan.
  • Tillsätt sedan tomatsåsen, grädde, timjan och buljongtärningen. Låt sjuda 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar, servera med det kokta riset och grönsaker.
  • Njut!
Keyword Korvgryta med ris

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning