I denna artikel ger jag mitt bästa recept på korvgryta med ris.
Avnjut denna ljuvliga korvgryta med ljuvlig sås. Tomatsås som tillsammans med riset ger en hjärtlig måltid.
Detta är tröstande, mättande, och framförallt god mat som du inte kommer att vara ledsen över att äta. Snabbt att laga på vardagskvällar och lämnar dig väldigt lite att diska i slutet.
Allt du behöver för att göra detta korvgryterecept är en kastrull, kniv, en skärbräda, en träslev och en robust stekpanna. Det är mindre tid att diska och mer tid att njuta av din goda middag (och efterrätt?).
Rätten erbjuder snabbheten och bekvämligheten jag söker på en vardagskväll.
Om du planerar din receptförberedelse noggrant kan denna korv- och risgryta vara klar på bara 30 minuter.
Receptet – Så gör du:
Korvgryta med ris
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g korv, het och kryddig
- 2 st gul lök
- 2 tsk olja
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- ½ tsk röda chili flakes (minska eller utelämna om det är känsligt för kryddor)
- 400 g tomatsås
- 3 dl matlagningsgrädde
- salt, peppar
- 2 tsk torkad timjan
- 1 st kött- grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
- 4 portioner ris, t.ex basmati
Instruktioner
- Sätt riset på kokning enligt anvisningarna på rispaketet.
- Skala och skiva löken, skär korven i skivor. Pressa vitlöken.
- Stek löken och vitlöken riktigt mjuk tillsammans med röda chiliflakes i en varm stekpanna med lite olja eller smör.
- När löken är mjuk och fått lite färg, tillsätt korven i stekpannan.
- Tillsätt sedan tomatsåsen, grädde, timjan och buljongtärningen. Låt sjuda 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar, servera med det kokta riset och grönsaker.
- Njut!