I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kokta jordärtskockor!
Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. De får en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!
Att tillsätta lite citronsaft till vattnet som man kokar jordärtskockorna i hjälper till att se till att de behåller sin fina färg. Jag föredrar att skala jordärtskockorna, men de kan också skrubbas med en stålsvamp och tillagas med skalet på.
Kokta jordärtskockor är väldigt gott tillsammans med en proteinkälla, exempelvis en bit kött. Man kan säga att det passar bra till det allra mesta där potatis annars skulle kunna serveras.
Jag älskar kokta jordärtskockor och tycker receptet nedan är riktigt värt att göra!
Receptet - Så gör du:
Kokta jordärtskockor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g jordärtskocka
- 1 st stor skvätt citronsaft
- salt
- peppar
- lite olja
Instruktioner
- Skala dina jordärtskockor och ta bort roten, och skär upp i mindre tärningar eller skivor som är jämnstora så de kokas jämnt.
- Lägg i en kastrull och täck med vatten. Pressa ned lite citronsaft i vattnet. Detta hjälper också med att jordärtskockorna behåller sin fina färg.
- Låt koka i cirka 5-8 minuter, tills att jordärtskockorna är mjuka men fortfarande erbjuder lite tuggmotstånd. Tiden beror lite på storleken på bitarna.
- Häll ut vattnet och krydda sedan jordärtskockan med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft och lite rapsolja.
- Njut av dina kokta jordärtskockor!