Kokta jordärtskockor – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kokta jordärtskockor!

Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. Dessa kokta jordärtskockor har en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!

Att tillsätta lite citronsaft till vattnet som man kokar jordärtskockorna i hjälper till att se till att de behåller sin fina färg. Jag föredrar att skala jordärtskockorna, men de kan också skrubbas med en stålsvamp och tillagas med skalet på.

Kokta jordärtskockor är väldigt gott till en bit kött. Man kan säga att det passar bra till det allra mesta där potatis annars skulle kunna serveras. Jag älskar kokta jordärtskockor och tycker receptet nedan är riktigt värt att göra!

Ingredienser (4 portioners kokta jordärtskockor)

  • 800 g jordärtskocka
  • 1 stor skvätt citronsaft
  • salt
  • peppar
  • lite olja

Instruktioner

  1. Skala dina jordärtskockor och ta bort roten, och skär upp i mindre tärningar eller skivor som är jämnstora så de kokas jämnt.
  2. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Pressa ned lite citronsaft i vattnet. Detta hjälper också med att jordärtskockorna behåller sin fina färg.
  3. Låt koka i cirka 5-8 minuter, tills att jordärtskockorna är mjuka men fortfarande erbjuder lite tuggmotstånd. Tiden beror lite på storleken på bitarna.
  4. Häll ut vattnet och krydda sedan jordärtskockan med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft och lite rapsolja.
  5. Njut av dina kokta jordärtskockor!
Kokta jordärtskockor

Kokta jordärtskockor

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kokta jordärtskockor! Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. Dessa kokta jordärtskockor har en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g jordärtskocka
  • 1 st stor skvätt citronsaft
  • salt
  • peppar
  • lite olja

Instruktioner

  • Skala dina jordärtskockor och ta bort roten, och skär upp i mindre tärningar eller skivor som är jämnstora så de kokas jämnt.
  • Lägg i en kastrull och täck med vatten. Pressa ned lite citronsaft i vattnet. Detta hjälper också med att jordärtskockorna behåller sin fina färg.
  • Låt koka i cirka 5-8 minuter, tills att jordärtskockorna är mjuka men fortfarande erbjuder lite tuggmotstånd. Tiden beror lite på storleken på bitarna.
  • Häll ut vattnet och krydda sedan jordärtskockan med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft och lite rapsolja.
  • Njut av dina kokta jordärtskockor!
Keyword Kokta jordärtskockor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning