Kokostoppar utan smör – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kokostoppar utan smör!

Dessa kokostoppar utan smör görs med bara tre enkla ingredienser. Så enkelt, gott, och smidigt!

Inget smör? Inga problem! Att göra kokostoppar utan smör blir riktigt bra med detta recept. Saftiga och fina i konsistensen.

Så otroligt goda till fikat. Dessa kokostoppar utan smör blir direkt en favorit för alla som får smaka. Förvara kokostopparna i en lufttät behållare medan serveringarna.

Kort sagt älskar jag dessa kokostoppar utan smör och tycker de är riktigt värda att göra. Så enkelt och gott. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (12 st kokostoppar utan smör)

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl riven kokos

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°C, och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna och strösocker i en stor bunke eller skål tills det blivit ett skum.
  3. Tillsätt riven kokos och rör om försiktigt, exempelvis med en spatel.
  4. Försök forma en boll av smeten med händerna genom att klämma och forma lätt. Om du tycker att det är för torrt och inte håller ihop bra, tillsätt då en äggvita till. Om du tycker att det är för vått, tillsätt lite extra kokos.
  5. Forma bollarna och ha ut på bakplåten.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 160°C i 20 minuter.
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna i cirka 10 minuter innan servering.
  8. Njut av dina kokostoppar utan smör! Förvara i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Kokostoppar utan smör

Kokostoppar utan smör

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kokostoppar utan smör! Dessa kokostoppar utan smör görs med bara tre enkla ingredienser. Så enkelt, gott, och smidigt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl riven kokos

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C, och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitorna och strösocker i en stor bunke eller skål tills det blivit ett skum.
  • Tillsätt riven kokos och rör om försiktigt, exempelvis med en spatel.
  • Försök forma en boll av smeten med händerna genom att klämma och forma lätt. Om du tycker att det är för torrt och inte håller ihop bra, tillsätt då en äggvita till. Om du tycker att det är för vått, tillsätt lite extra kokos.
  • Forma bollarna och ha ut på bakplåten.
  • Grädda i mitten av ugnen på 160°C i 20 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i cirka 10 minuter innan servering.
  • Njut av dina kokostoppar utan smör! Förvara i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Keyword Kokostoppar utan smör

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning