Klassiska chokladmuffins – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klassiska chokladmuffins!

Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!

Detta recept på klassiska chokladmuffins använder en hemlig, saftig ingrediens: grekisk yoghurt! Den hjälper verkligen till att behålla saftigheten.

Låt muffinsen svalna helt innan du lägger dem i en lufttät behållare. Försegla behållaren och förvara i rumstemperatur i cirka fyra dagar. 

Kort sagt så älskar jag detta recept på klassiska chokladmuffins och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (12 st klassiska chokladmuffins)

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 liten nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hackad mörk choklad

Instruktioner

  1. Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Vispa strösocker och smör ljust och pösigt. Kläck ned ett ägg åt gången och vispa till en jämn smet. Använd gärna en elvisp. Tillsätt yoghurt och mjölk och vispa vidare.
  4. I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt sedan med äggblandningen och rör om till en smet.
  5. Tillsätt den finhackade chokladen till smeten.
  6. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Ett spett i mitten av en muffins ska komma ut degfri.
  8. Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.
Klassiska chokladmuffins

Klassiska chokladmuffins

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på klassiska chokladmuffins! Dessa klassiska chokladmuffins är riktigt smaskiga! Grekisk yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakao och chokladbitar tillför en enorm portion god chokladsmak. Hur goda som helst!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
  

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hackad mörk choklad

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa strösocker och smör ljust och pösigt. Kläck ned ett ägg åt gången och vispa till en jämn smet. Använd gärna en elvisp. Tillsätt yoghurt och mjölk och vispa vidare.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt sedan med äggblandningen och rör om till en smet.
  • Tillsätt den finhackade chokladen till smeten.Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Ett spett i mitten av en muffins ska komma ut degfri.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.
Keyword Klassiska chokladmuffins

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning